Κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Ευ.Βενιζέλος
Πανεθνική συστράτευση, μέσω μιας κυβέρνησης ευρείας νομιμοποίησης στην οποία θα συμμετέχουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να αναθεωρηθούν οι δυσμενείς όροι της σύμβασης και να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα διασφαλίσει την ανασύσταση της παράταξης, αλλά «χωρίς να αναπαράγεται το μοντέλο που ηττήθηκε».
Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα διασφαλίσει την ανασύσταση της παράταξης, αλλά «χωρίς να αναπαράγεται το μοντέλο που ηττήθηκε».
&source=in.gr">
Πανεθνική συστράτευση, μέσω μιας κυβέρνησης ευρείας νομιμοποίησης στην οποία θα συμμετέχουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να αναθεωρηθούν οι δυσμενείς όροι της σύμβασης και να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα διασφαλίσει την ανασύσταση της παράταξης, αλλά «χωρίς να αναπαράγεται το μοντέλο που ηττήθηκε».
Σχετικά με την επόμενη μέρα των εκλογών, τονίζει ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μέσα σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», εξηγώντας:
«Μια κυβέρνηση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι μια κυβέρνηση που θα αναλάβει το βάρος απέναντι σε ποιον; Απέναντι σε μια αντιπολίτευση, η οποία με καταπληκτική άνεση θα αναπαράγει τη δημαγωγία και το λαϊκισμό;
» […] Από την άλλη μεριά πιστεύετε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τον τόπο και να διαπραγματευθεί; Στηριζόμενος σε ποιες δυνάμεις; Στο ΠΑΣΟΚ που δεν το θέλει; Στη ΔΗΜΑΡ που είναι αμφίβολο αν θέλει; Στις δυνάμεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων; Στο ΚΚΕ με το οποίο έχει ανοίξει μέτωπο υπαρξιακού χαρακτήρα; Πού οδηγείται η χώρα;»
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).