Κέρδη στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές
Κέρδη σημειώνει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, ενώ και στις διεθνείς αγορές το κλίμα είναι θετικό εν μέσω προσδοκιών ότι οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Κέρδη σημειώνει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς, ενώ και στις διεθνείς αγορές το κλίμα είναι θετικό εν μέσω προσδοκιών ότι οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα λάβοιυν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στις 12:10 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 1,65% στις 484,23 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 2,24% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε κέρδη 0,28%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 3,03%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 52 ήταν σε θετικό έδαφος, 30 σε αρνητικό, ενώ 15 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν υψηλά κέρδη, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 1,39%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 2,12% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 1,95%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 3,08% και στην Ιταλία 2,32%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.533,53 μονάδες με κέρδη 1,81%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
- Ο Λανουά επέλεξε για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον τελευταίο διαιτητή σε ορισμούς στη La Liga
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι «ισχυροί κωδικοί πρόσβασης» δεν αρκούν στην εποχή της AI
- Ο Αρτέτα πρέπει να «τραβήξει» πολλούς άσους απ΄ το… μανίκι
