Το Κολλέγιο Αθηνών στο Μεσοπόλεμο
Το Κολλέγιο ξεκίνησε σε μια περίοδο παράλληλα με την αναγεννητική πορεία του έθνους και έγραψε τη δική του ιστορία. Κατάφερε να κρατήσει μια ισορροπία δημοκρατικής φιλελεύθερης παράδοσης και να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες δημιούργησαν οι ανώμαλες πολιτικές συγκυρίες της δεκαετίας του ‘30.
Ο Γεώργιος Φυλακτόπουλος, ιστορικό διευθυντικό στέλεχος του Κολλεγίου και από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του σχολείου, έδωσε την τελευταία του συνέντευξη στον Γιώργο Πετρίτση λίγες μόλις ημέρες πριν πεθάνει και η μαρτυρία του αποτελεί πλέον ιστορικό ντοκουμέντο.
Για τα πρώτα χρόνια του Κολλεγίου και την πορεία του στα χρόνια του Μεσοπολέμου μιλάνε επίσης, ο αείμνηστος πολιτικός Γεώργιος Μυλωνάς, ο επίσης αείμνηστος Ηλίας Ηλιάσκος (ο πρώτος μαθητής του Κολλεγίου το 1925) και ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών Χαράλαμπος Βελλής.
Σενάριο σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρίτσης
- Σε ποια νησιά μειώνεται από σήμερα ο ΦΠΑ – Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ
- Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2025 τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ (γράφημα)
- Εκπτώσεις πριν τις… χειμερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία περιμένει ότι τα ΗΑΕ θα αποσύρουν τη στήριξη στους αυτονομιστές
- Οι μεγάλες εκπλήξεις του 2025: Χρυσός, τεχνολογία και ο… Τραμπ
- Ποιοι θα πάρουν τρία ενοίκια επιστροφή το 2026


