Κύκλος επαφών του υπουργού Εσωτερικών εν όψει των εκλογών
Σειρά επαφών με φορείς που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των εκλογών ξεκίνησε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και τον πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ Βασίλη Πολυμερόπουλο, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Ασκούνη.
Σειρά επαφών με φορείς που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των εκλογών ξεκίνησε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης.
Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και τον πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ Βασίλη Πολυμερόπουλο.
Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός άκουσε τα αιτήματα των εργαζομένων σχετικά με τις ανάγκες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των εκλογών, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα που σχετίζονται με την εκλογική αποζημίωση των εργαζομένων στους δήμους και την επάρκεια του προσωπικού και της υλικοτεχνικής υποδομής.
Ο κ. Μανιτάκης συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι στη διάθεση όλων των Περιφερειών, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία σε ολόκληρη τη χώρα.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε ότι «ο κ. Σγουρός έχει την ευθύνη της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας και για το λόγο αυτό θα έχουμε μία τακτική και διαρκή επικοινωνία, ώστε να προλαμβάνουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά όποια θέματα και αν προκύψουν».
Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης, Κώστα Ασκούνη.
Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που διανύει η χώρα.
Έτσι, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό την ενεργοποίηση του νόμου για την άρση της απαγόρευσης σύναψης δίμηνων συμβάσεων, έθεσε το θέμα της πληρωμής των προνοιακών επιδομάτων, το θέμα της εκταμίευσης των 23 εκατ. ευρώ από τον αντίστοιχο λογαριασμό των δήμων, τη ΣΑΤΑ, προκειμένου οι δήμοι να οργανώσουν την αντιπυρική τους προστασία.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ έθεσε υπόψη του υπουργού Εσωτερικών πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κούρεμα» της μηνιαίας επιχορήγησης προς τους δήμους από 149,5 εκατ. ευρώ στον προηγούμενο μήνα σε 105 εκατ. ευρώ, και ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μερική στάση πληρωμών στους δήμους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την Πρωτομαγιά
- Πρεμιέρα της Εθνικής πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Η ιστορία του διαμαντιού Koh-i-Noor: Ο Μαμντάνι θα ζητήσει από τον Κάρολο να το επιστρέψει
- Τουρκία: Αγριογούρουνο έτρεχε σε πολυσύχναστο δρόμο – Τραυμάτισε τρία άτομα
- Η ΝΔ που επιτίθεται ανοίκεια στην ευρωπαϊκή εισαγγελία κατηγορεί την αντιπολίτευση για «άρρωστο κλίμα»
- Σκύλος και φαγητό: Ποιες είναι οι αιτίες που «ξεχειλίζει» από ενθουσιασμό. Θα σας εκπλήξουν!
- Θρίλερ σε bulk carrier στον Κόλπο του Άντεν: Drone με πυρομαχικό 50 κιλών εξουδετερώθηκε εν πλω σε επιχείρηση 12 ωρών
- Πρωτομαγιά 1994-2026: Η μέρα που ο Θεός της Ταχύτητας, Άιρτον Σένα, έφυγε για την αιωνιότητα (vids, pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442