Jaguar F-Type R: Η μικρή Jaguar με τα μεγάλα νύχια
Έχοντας αποκτήσει τον τίτλο της μικρής Jaguar, η νέα F-Type προσπαθεί ήδη να τον ανατρέψει, όπως αρμόζει στο είδος που ανήκει, καθώς η ισχυρότερη R έκδοση της εκτελεί δοκιμές εξέλιξης, κρύβοντας κάτω από το καπό της, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα V8 5,0 λίτρων, "δανεικό" από τις μεγαλύτερες προτάσεις της φίρμας.
Μπορεί το «πρωτότυπο», η νέα Jaguar F-Type, η οποία θα αναλάβει το ρόλο της μικρότερης και πιο προσιτής πρότασης στην γκάμα της πολυτελούς φίρμας να μην έχει δώσει επισήμως ακόμα, ως έκδοση παραγωγής, σημεία ζωής, αυτό όμως δεν εμποδίζει σε τίποτα τη βρετανική φίρμα να εξελίσσει παράλληλα την έκδοση που θα τεθεί επικεφαλής στην γκάμα του νέου roadster.
Τουλάχιστον προς αυτήν την κατεύθυνση δείχνουν μια σειρά από φωτογραφίες που με μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτουν διαφορές σε σχέση με το επίσης καμουφλαρισμένο πρωτότυπο που η βρετανική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης, συνοδεύοντας την ανακοίνωση της παραγωγής του.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η απλή έκδοση της Jaguar F-Type θα εξοπλιστεί με ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο V6 η ισχύς του οποίου αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 335 και 375 ίππων, στοιχειοθετώντας το προφίλ της «προσιτότητας».
Αντιθέτως, η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα αντλήσει από το γνωστό οπλοστάσιο της Jaguar υιοθετώντας τον V8 των 5,0 λίτρων που συναντά κανείς στις ΧJ Supersports, XFR και XKR αν και στην περίπτωση του μικρού roadster αναμένεται να υπάρξει μια υποβάθμιση της ισχύος του σε σχέση με τις παραπάνω προτάσεις, η οποία θα αποδίδει 450 ίππους.
Όσον αφορά το εξωτερικό, η επιπλέον ισχύς της κορυφαίας έκδοσης αναμένεται να σηματοδοτηθεί από τις χαρακτηριστικές εξατμίσεις των R εκδόσεων μοντέλων της Jaguar αντί των κεντρικά τοποθετημένων απολήξεων της συμβατικής έκδοσης της F-Type, τους ελαφρώς διαφοροποιημένους προφυλακτήρες και το κάτω μέρος των πλευρικών τμημάτων.
Auto Express
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; – Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος

