Εκτός ατζέντας της συνόδου του ΝΑΤΟ η ένταξη της ΠΓΔΜ λέει ο Λευκός Οίκος
Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο, επισήμανε η επικεφαλής ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της ΠΓΔΜ. Η ΠΓΔΜ θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν υπάρξει πρώτα συμφωνία για το θέμα του ονόματος με το οποίο θα ενταχθεί στη Συμμαχία.
Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα της επικείμενης συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο, επισήμανε η επικεφαλής ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου, Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της ΠΓΔΜ.
Η Ράνταλ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ θα έχει την ευκαιρία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όταν υπάρξει πρώτα συμφωνία για το θέμα του ονόματος με το οποίο θα ενταχθεί στη Συμμαχία.
Επίσης, επισήμανε ότι θα υπάρξει συνάντηση υπουργών Εξωτερικών των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στη Συμμαχία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται, όπως είπε, να λάβει μέρος και ο υπουργός της πΓΔΜ, όπου εκεί θα συζητηθεί το θέμα, μόνο όμως σ’ αυτό το επίπεδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League: Όλα τα ντέρμπι του β’ γύρου – Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη



