Κάτι περισσότερα από δύο ώρες κράτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου, επικεφαλής του «Σωματείου Φίλων Παναθηναϊκού». Ο Δημήτρης Γόντικας επανεξελέγη πρόεδρος των Πρασίνων, ενώ ορίστηκαν και τρεις αντιπρόεδροι, ο κάθε ένας με διαφορετική αρμοδιότητα: Ο Λεωνίδας Πολέμης, ο Στράτος Σωπήλης και ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο Λεωνίδας Πολέμης ορίστηκε υπεύθυνος των διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ, ενώ οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι (Σωπήλης και Κωνσταντίνου) θα είναι αρμόδιοι στα θέματα της ΕΠΟ και της Super League.

Τέλος επαναδραστηριοποιείται και η 4μελης επιτροπή που είχε αναλάβει να «τρέχει» τα θέματα της ομάδας. Σε αυτή την επιτροπή θα συμμετέχουν εκτός του προέδρου (Δημήτρη Γόντικα) και των αντιπροέδρων (πλην του Βασίλη Κωνσταντίνου) και ο Γιάννης Αλαφούζος.

Γόντικας: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό»

Ο Δημήτρης Γόντικας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας ότι είναι δύσκολη την επιτυχία του όλου εγχειρήματος:

«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. και όλα τα μέλη ενημερώθηκαν σε βάθος. Έγιναν οι απαραίτητες στελεχώσεις των οργάνων της εταιρίας. Από εκεί και πέρα είναι σαφέστατη η δυσκολία του εγχειρήματος. Οφείλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο περνάει από το χέρι μας για να υπηρετήσουμε τον Σύλλογο. Νομίζω ότι θα έχουμε αρκετές συνεδριάσεις σε σύντομο διάστημα για να επιλύσουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Γόντικας και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Είχατε παραιτηθεί επικαλούμενος κάποιους λόγους, η επιστροφή σημαίνει ότι πλέον εκλείπουν αυτοί οι λόγοι; «Τα προβλήματα που είχαμε δεν έχουν λυθεί, αλλά αν δεν αναλάβει και κανείς, εγώ και όλοι οι συνάδελφοι που συμμετέχουμε στο Δ.Σ. δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να προφυλαχθούμε στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό».

Θα υπάρξει κάποιο πιο ευέλικτο διοικητικό σχήμα;
«Αυτά προβλέπονται στο καταστατικό. Υπάρχει διοικούσα επιτροπή και εξελέγησαν τα μέλη της σήμερα».

Χτες χρησιμοποιήσατε το ρήμα περισώσουμε. Μπορείτε να οροθετήσετε τι σημαίνει αυτό;
«Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε. Αυτή η λέξη δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Έχουμε πολλά ζητήματα να επιλύσουμε και ένα πολύ βασικό ζήτημα είναι κατά πόσο ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα ακολουθήσει το εγχείρημα αυτό. Αυτό είναι βασικό για εμάς. Απομένουν αρκετά θέματα που εκκρεμούν και πολύ λίγος χρόνος για την επίλυσή τους».

Κυκλοφόρησαν ορισμένα δημοσιεύματα για χαλάρωση:
«Αυτό είναι λάθος. Υπάρχει μια διαφαινόμενη πρόθεση της ΟΥΕΦΑ να συμπεριλάβει και άλλες ποινές».

Δηλαδή δεν είστε αισιόδοξος;
«Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι η ΟΥΕΦΑ προτίθεται να συμπεριλάβει και άλλες ποινές. Ίσως λίγο ελαστικότερες ποινές, αλλά δεν υπάρχει άφεση αμαρτιών».

Θα έχετε συνάντηση με την ΕΠΟ για το ζήτημα;
«Θα κάνουμε επαφές με την ΕΠΟ και αυτό θα είναι στο πλαίσιο ορισμένων οργανωμένων συναντήσεων που θα έχουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο