Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας (22 Μαΐου), το WWF Ελλάς και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν σε ένα δημιουργικό εργαστήριο περιβαλλοντικής αγωγής με παιχνίδια και δραστηριότητες που χαίρονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, μικροί και μεγάλοι. Ελεύθερη είσοδος. Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη; Πώς δημιουργήθηκε τόση ποικιλία ζωής στον πλανήτη Γη; Γιατί η Ελλάδα […]
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας (22 Μαΐου), το WWF Ελλάς και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν σε ένα δημιουργικό εργαστήριο περιβαλλοντικής αγωγής με παιχνίδια και δραστηριότητες που χαίρονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, μικροί και μεγάλοι. Ελεύθερη είσοδος.
Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη; Πώς δημιουργήθηκε τόση ποικιλία ζωής στον πλανήτη Γη; Γιατί η Ελλάδα έχει μια τόσο αξιόλογη βιοποικιλότητα; Τι είναι τελικά η βιοποικιλότητα; Αξίζει να προστατεύσουμε ένα σκουλήκι ή μια αρκούδα; Και το κυριότερο, πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τον ενθουσιασμό που δείχνουν τα παιδιά για τη φύση και για ανακαλύψεις, για να καλλιεργήσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση;
Έστω κι αν έχουμε ένα τετραγωνάκι αυλής ή πάρκου στο σχολείο μας, μπορούμε να ανακαλύψουμε μια θαυμαστή βιοποικιλότητα. Από τη μέλισσα που θα παρατηρήσουμε στην αυλή ως τις καθημερινές συνήθειές μας στο σπίτι η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει τη βιοποικιλότητα. Καιρός να ανακαλύψουμε και το οικολογικό μας αποτύπωμα!
Οι συμμετέχοντες θα φύγουν με ιδέες, υλικό και τεχνικές για να μοιραστούν με τα παδιά τη μαγεία της βιοποικιλότητας και για να καλλιεργήσουν στάσεις ζωής φιλικές προς το περιβάλλον και δεξιότητες για μελλοντικούς ενεργούς πολίτες.
Πού: Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) Πότε: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 18:00-20:30 Εισηγητές/συντονιστές: Ελένη Σβορώνου, Παναγιώτα Μαραγκού (WWF Ελλάς)
Ελεύθερη είσοδος Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: events@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.
Την ίδια ημέρα στον Πολυχώρο Μεταίχμιο θα βρείτε παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία με θέμα το περιβάλλον και την οικολογική ευαισθητοποίηση με μεγάλη έκπτωση.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας