Για τον Ιούνιο αναβάλλεται η γερμανική επικύρωση για ESM και Δημοσιονομικό Σύμφωνο
Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα καθυστερήσει η επικύρωση της συμφωνίας για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης (ESM) και του Δημοσιονομικού Συμφώνου από το γερμανικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με πηγή από τον κυβερνητικό συνασπισμό την οποία επικαλείται το Reuters. Η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.
Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα καθυστερήσει η επικύρωση της συμφωνίας για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης (ESM) και του Δημοσιονομικού Συμφώνου από το γερμανικό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με πηγή από τον κυβερνητικό συνασπισμό την οποία επικαλείται το Reuters.
Η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.
Αν και ο ESM μπορεί να εγκριθεί με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο απαιτείται έγκριση από τα 2/3 των βουλευτών, με αποτέλεσμα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκλ να εξαρτάται από την αντιπολίτευση για την έγκριση των συμφωνιών.
Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη Δευτέρα ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν τίθεται υπό επαναδιαπραγμάτευση, κάτι το οποίο επιμένει να ζητεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 3-2: Πήραν το ντέρμπι και «κλείδωσε» το Champions League
- Τουρκία: Ανατράπηκε λεωφορείο – Νεκροί και τραυματίες [βίντεο]
- Αμερικανική οικονομία: Τι θα κρίνουν οι ψηφοφόροι για τον Τραμπ
- Πράματα και θάματα στην Τούμπα – Δεν έπρεπε να μετρήσει το γκολ του ΠΑΟΚ
- Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς – Πότε αναμένονται ουρές
- ΟΦΗ – Άρης 0-2: Νίκη γοήτρου για τους «κίτρινους» κόντρα στον Κυπελλούχο (vid)

