Σιωπηλή πορεία για τους αυτόχειρες της οικονομικής κρίσης στη Μπολόνια
Με σημαίες σε χρώμα λευκό, σύμβολο στην Ιταλία του πόνου για την άδικη απώλειας μια ζωής, διαδήλωσαν με μία σιωπηλή πορεία στην Μπολόνια οι χήρες πολλών ανθρώπων που αφαίρεσαν τη ζωή τους εξαιτίας της απελπισίας στην οποία τους βύθισε η οικονομική κρίση. Στην «πρώτη γραμμή» η Τιστιάνα Μαρόνε, χήρα του αυτοαπασχολούμενου βιοτέχνη Τζουζέπε Καμπανιέλο, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία της Εφορίας στην Μπολόνια.
Με σημαίες σε χρώμα λευκό, σύμβολο στην Ιταλία του πόνου για την άδικη απώλειας μια ζωής, διαδήλωσαν με μία σιωπηλή πορεία στην Μπολόνια οι χήρες πολλών ανθρώπων που αφαίρεσαν τη ζωή τους εξαιτίας της απελπισίας στην οποία τους βύθισε η οικονομική κρίση.
Στην «πρώτη γραμμή» η Τιστιάνα Μαρόνε, χήρα του αυτοαπασχολούμενου βιοτέχνη Τζουζέπε Καμπανιέλο, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε στις 28 Μαρτίου από τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων στην Μπολόνια.
Τη διαμαρτυρία στηρίζουν και δεκάδες άνεργοι, επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, όπως και υπάλληλοι που δέχθηκαν «εθελούσια έξοδο» χωρίς να γνωρίζουν όμως πότε πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν.
«Οι άνθρωποι αυτοί αποφασίζουν να αυτοκτονήσουν διότι τους αναγκάζουν. Δεν πρόκειται για τρελούς, για ανθρώπους με κατάθλιψη ή σε έξαρση. Μιλάμε για απελπισμένους πολίτες, που έχουν απλώς καταλάβει ποια είναι η κατάσταση. Το κράτος πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα» δήλωσε η Τιστιάνα Μαρόνε.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία, διαδήλωσαν μόνο με άσπρες σημαίες στο χέρια. Το λευκό συμβολίζει στην Ιταλία τον πόνο για τον άδικο χαμό μιας ζωής.
Οι διαδηλωτές κατέθεσαν στεφάνι στο σημείο όπου αυτοπυρπολήθηκε ο Καμπανιέλο και αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από τον διευθυντή της υπηρεσίας είσπραξης φόρων.
«Δεν λέμε ότι οι φόροι δεν πρέπει να πληρώνονται. Ζητούμε, όμως, κατ’ αρχήν μια πιο ανθρώπινη σχέση με τα γραφεία και τις υπηρεσίες φοροεισπράξεων» τόνισε η Ελιζαμπέτα Μπιάνκι, κόρη ενός επιχειρηματία της Μπολόνια που οργάνωσε την κινητοποίηση.
Εν τω μεταξύ, το ιταλικό υπουργείο οικονομικών έκανε πριν από λίγοι γνωστό ότι πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή δυο δισ. ευρώ στους φορολογούμενους. Πρόκειται για οφειλόμενες επιστροφές του φόρου προστιθέμενης αξίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z

