Στο κόκκινο η Γουόλ Στριτ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Τα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία καλλιέργησαν αρνητικό κλίμα στις αγορές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού την Παρασκευή, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν με σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες. Τη χειρότερη εβδομάδα του 2012 πέρασε ο S&P500 στη Νέα Υόρκη, στο κόκκινο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Τα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία καλλιέργησαν αρνητικό κλίμα στις αγορές και στις δύο όχθες του Ατλαντικού την Παρασκευή, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν με σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες.
Στη Νέα Υόρκη, ο S&P500 πέρασε τη χειρότερη εβδομάδα του 2012, ενώ στο κόκκινο βρέθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις νέες προσλήψεις στις ΗΠΑ επανέφεραν τις ανησυχίες για την ορμή της αμερικανικής ανάκαμψης.
Στο Λονδίνο, ο FTSE100 έκλεισε με πτώση 1,93%. Στο Παρίσι, ο CAC40 υποχώρησε κατά 1,9% ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε πτώση 2%.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 1,3% κλείνοντας στις 13.035,09 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 2,24% ενώ ο S&P υποχώρησε κατά 1,63%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τα λάθη κοστίζουν
- Έξυπνα γυαλιά: Οι συσκευές της Meta σε μετατρέπουν σε «ηλίθιο με κάμερα στο πρόσωπο»
- Πόλεμος Ιράν: Οικονομικός «σεισμός» με άλμα στο πετρέλαιο, μπλόκο στο Ορμούζ και παγκόσμια κρίση
- Κρήτη: Νέα επιχείρηση διάσωσης μεταναστών – Εντοπίστηκαν από γαλλικό πολεμικό πλοίο και αεροσκάφος της frontex
