Μνημόσυνο για τον Αλέκο Παναγούλη, 36 χρόνια μετά τον θάνατό του
Επιμνημόσυνη δέηση για τα 36 χρόνια από τον θάνατο του αγωνιστή της ελευθερίας Αλέκου Παναγούλη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Α' Νεκροταφείο.
Επιμνημόσυνη δέηση για τα 36 χρόνια από τον θάνατο του αγωνιστή της ελευθερίας Αλέκου Παναγούλη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο.
Δεκάδες φίλοι, συγγενείς και συναγωνιστές του Αλέκου Παναγούλη συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου, που συνέδεσε το όνομά του με τον αγώνα κατά της χούντας και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αποκορύφωμα του αντιδικτατορικού αγώνα του ήταν η απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου με εκρηκτικό μηχανισμό, που τοποθέτησε στις 13 Αυγούστου του 1968, κοντά στη Βάρκιζα.
Για την πράξη του αυτή συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο δύο φορές σε θάνατο, αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός.
Ο Αλέκος Παναγούλης «έφυγε» τελικά από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών, την Πρωτομαγιά του 1976, έπειτα από αμφιλεγόμενο τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες
- Ο φόβος για την AI, νέα πραγματικότητα στη Wall Street
- Google: Κάτι αλλάζει με τις επαφές στα κινητά Android – Η έξυπνη…καρτών κλήσεων
- Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, με Καρέρας – Εμπαπέ!
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]
- Γιουβέντους-Λάτσιο 2-2: Η «Μεγάλη Κυρία» έσωσε την παρτίδα στο 90+6’

