Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μ.Χρυσοχοΐδη κατέθεσε ο δήμος Αχαρνών
Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μ.Χρυσοχοΐδη κατέθεσε ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα». Συγχρόνως, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από το αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η εγκατάσταση του Κέντρου Κράτησης στην περιοχή έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο.
Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μ.Χρυσοχοΐδη κατέθεσε ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα».
Συγχρόνως, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από το αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η εγκατάσταση του Κέντρου Κράτησης στην περιοχή έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο.
Σε εξώδικο που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ.Ντούρος στις 12 Απριλίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -και το οποίο είχε κοινοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στο γραφείο πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΕΚΑ- εξηγεί ότι η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου, αναγνωρισμένη από το δημόσιο και ως εκ τούτου «προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια [σ.σ το υπ. Προστασίας του Πολίτη] οφείλει να ζητήσει την άδεια-έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αχαρνών».
Τότε, στις 12 Απριλίου, ο δήμος καλούσε εντός πέντε εργάσιμων ημερών το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να συμμορφωθεί «προς το διατακτικό των ανωτέρω αποφάσεων [σ.σ. επικαλείται παλιότερες δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την κυριότητα του κτήματος]» και να απόσχει «από κάθε ενέργεια που προσβάλλει τα εμπράγματα δικαιώματά μας στην έκταση».
Την Κυριακή εγκαταστάθηκαν στο χώρο οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν συνολικά 220.
Έως τις 15 Μαΐου αναμένεται ο αριθμός των κρατουμένων να φθάσει τα 1.200 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπακς – Χόρνετς 122-121: Καθάρισε ο Αντετοκούνμπο για τα «Ελάφια»
- Aνέλαβαν καθήκοντα τα νέα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Συγχαρητήρια από την Ελλάδα
- Betsson Super Cup: Ολυμπιακός και ΟΦΗ κοντράρονται για την πρώτη κούπα της χρονιάς
- «Αντί-γονοι»: Έρχονται για 3 Πέμπτες του Ιανουαρίου στο Θέατρο Ροές
- Βενεζουέλα: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Καράκας
- Αρκάς: Κλασικό debate και η καλημέρα του Σαββάτου