Ένα στόλο από ολοκαίνουρια, πλην αχρησιμοποίητα από το 2006, Toyota Prius ιδιοκτησίας των τοπικών αρχών έφερε στο φως εφημερίδα του Μαϊάμι.

Τα αυτοκίνητα αγοράστηκαν μεταξύ 2006 και 2007 από τις τοπικές αρχές και έκτοτε εγκαταλείφθηκαν σε κάποιο γκαράζ, και τα 298 εξ αυτών, χωρίς, τα περισσότερα από αυτά, να κάνουν ούτε μισό χιλιόμετρο.

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας οι τοπικές αρχές έσπευσαν να ενσωματώσουν τα 123 από αυτά στις υπηρεσίες τους, ωστόσο δεδομένου ότι στην πλειονότητα τους, πρόκειται για υβριδικά Toyota Prius και ότι έχουν συμπληρώσει μια πενταετία σε πλήρη ακινησία, παραμένει άγνωστο τι επιπτώσεις θα έχει η ολοκληρωτική τους αδράνειά στην απόδοση της μπαταρίας και όχι μόνο.

Βέβαια τα συγκεκριμένα οχήματα συνοδεύονται από οκταετή εγγύηση, μόνο που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα κατά πόσο η Toyota έχει προβλέψει και προτίθεται να καλύψει την εγγύηση αυτοκινήτων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Όσον αφορά το παρασκήνιο των αναξιοποίητων δημοτικών Prius, η τοπική εφημερίδα που αποκάλυψε το ζήτημα αναφέρει ότι ο στόλος ενδεχομένως είχε αγοραστεί από τον προηγούμενο δήμαρχο ο οποίος ούτως ή άλλως έχασε στις πρόσφατες εκλογές καθώς «… οι ψηφοφόροι ένιωσαν ότι βρισκόταν πίσω από μια σειρά περιστατικών κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος».

auto.in.gr