Νέα κυβερνοεπίθεση πλήττει βασικές υποδομές του Ιράν
Εκτός λειτουργίας βρίσκεται τη Δευτέρα το μεγαλύτερο τέρμιναλ μεταφόρτωσης πετρελαίου στο Ιράν, προκειμένου να διερευνηθεί αν το δίκτυο του λιμανιού δέχθηκε κυβερνοεπίθεση. Το περιστατικό έρχεται δυόμισι χρόνια μετά την επίθεση με το διαβόητο «σκουλήκι» Stuxnet, το οποίο προκάλεσε σαμποτάζ στις ιρανικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου.
Εκτός λειτουργίας βρίσκεται τη Δευτέρα το μεγαλύτερο τέρμιναλ μεταφόρτωσης πετρελαίου στο Ιράν, προκειμένου να διερευνηθεί αν το δίκτυο του λιμανιού δέχθηκε κυβερνοεπίθεση.
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Mehr, το πρόβλημα πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ιό που μόλυνε υπολογιστές του υπουργείου Πετρελαίου και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου την Κυριακή
Προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες της επίθεσης, οι υποδομές του σταθμού μεταφόρτωσης στο νησί Καργκ αποσυνδέθηκαν από το Διαδίκτυο και τέθηκαν εκτός λειτουργίας, μεταδίδει το Reuters.
Από τις εγκαταστάσεις του Καργκ στον Περσικό Κόλπο περνά το 90% του πετρελαίου που εξάγει το Ιράν.
Το περιστατικό έρχεται δυόμισι χρόνια μετά την επίθεση με το διαβόητο «σκουλήκι» Stuxnet, το οποίο προκάλεσε σαμποτάζ στις ιρανικές εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου.
Το σκουλήκι πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Σε μια άλλη εξέλιξη, η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα ενός μη επανδρωμένου αναγνωριστικού αεροπλάνου των ΗΠΑ που έπεσε στα χέρια των Ιρανών το Δεκέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
- Χανιά: Αναστάτωση σε ξενοδοχείο από φωτιά σε υπόγειο χώρο – Εκκενώθηκε προληπτικά
- ΠΑΟΚ – Μπιλμπάο: Ορίστηκαν οι τελικοί του Europe Cup ανάμεσα στον δικέφαλο και τους Βάσκους
- Τραμπ: Αρχίζουμε τώρα τη διαδικασία εκκαθάρισης των Στενών του Ορμούζ
- Διαψεύδουν τον Τραμπ οι υπηρεσίες του: Το Ιράν έχει ακόμα χιλιάδες πυραύλους – «Θα ανασυστήσουν το οπλοστάσιο»
- LIVE: Ελλάδα – Ουγγαρία
- Πάτρα: Παραδόθηκε στην Αστυνομία 32χρονος για το αιματηρό περιστατικό στο Σούλι – Αναζητούνται άλλα δύο άτομα
- Μόναχο: Με Μαροζάν στον πρώτο γύρο ο Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442