Ανακατατάξεις στον τραπεζικό χάρτη φέρνει η ανακεφαλαιοποίηση
Ανακατατάξεις στον τραπεζικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης φέρνει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς έως την Παρασκευή (20 Απριλίου) οι τράπεζες θα πρέπει να ανακοινώσουν τα ετήσια αποτελέσματα του 2011, στα οποία περιλαμβάνονται οι ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων.
Ανακατατάξεις στον τραπεζικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης φέρνει η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει καθώς έως την Παρασκευή (20 Απριλίου) οι τράπεζες θα πρέπει να ανακοινώσουν τα ετήσια αποτελέσματα του 2011, στα οποία περιλαμβάνονται οι ζημιές από το κούρεμα των ομολόγων.
Την προηγούμενη ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει την υπουργική απόφαση με την οποία α καθορίζονται οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Παράλληλα, εντός των ερχόμενων εβδομάδων θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έκθεσης της
BlackRock, συμπληρώνοντας έτσι το παζλ της εικόνας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Εντός της εβδομάδας αναμένονται από τον EFSF και ομόλογα αξίας 25 δισ. ευρώ, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Τα νέα δεδομένα που φέρνουν το PSI αλλά και η έκθεση της BlackRock έχουν τη δυναμική να ανατρέψουν τις ισορροπίες, προκαλώντας συμπράξεις είτε εθελοντικές είτε αναγκαστικές, αλλά και αναγκάζοντας τις τράπεζες να πουλήσουν στοιχεία του ενεργητικού τους προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη ρευστότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τιμές του πετρελαίου δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα της αγοράς
- Ποια είναι η Loli Bahia, η φημολογούμενη νέα σύντροφος της Rosalía;
- Φωτιά σε κτήριο στη Λαμία – Απεγκλωβίστηκε γυναίκα με τα δύο παιδιά της
- Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για έκτακτες εκλογές» – Ισχνή καταγραφή για το κείμενο Πολάκη
- Ολυμπιακός: «Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία» (pic)
- Ο πόλεμος φέρνει την τέλεια καταιγίδα στα ομόλογα
