Η γαλλική Κεντρική Τράπεζα αποκλείει «μετεκλογική επίθεση» των αγορών
Στην «προειδοποίηση» Σαρκοζί πως επικράτηση του Ολάντ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε «μαζική κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στα γαλλικά ομόλογα απάντησε -εμμέσως- ο επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο. Λέγοντας πως αποκλείει μία τέτοια πιθανότητα, σημείωσε πως ο βασικότερος παράγοντας παραμένει η δέσμευση του Παρισιού στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεσοπρόθεσμης μείωσης του χρέους.
Στην «προειδοποίηση» Σαρκοζί πως επικράτηση του Ολάντ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές μπορεί να οδηγήσει σε «μαζική κρίση εμπιστοσύνης» απέναντι στα γαλλικά ομόλογα απάντησε -εμμέσως- ο επικεφαλής της γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο.
Λέγοντας πως αποκλείει μία τέτοια πιθανότητα, σημείωσε πως ο βασικότερος παράγοντας παραμένει η δέσμευση του Παρισιού στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεσοπρόθεσμης μείωσης του χρέους.
«Θα παλέψω με αποφασιστικότητα εναντίον οποιασδήποτε κερδοσκοπικής κίνησης στο γαλλικό χρέος εάν συνέβαινε, πράγμα το οποίο αποκλείω» απάντησε ο Νουαγέ σε σχετική ερώτηση.
«Είναι απαραίτητο η επόμενη κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την επιδίωξή της για μείωση του ελλείμματος» υπογράμμισε ο Νουαγιέ.
Ο Σαρκοζί έβαλε πρόσφατα στην προεκλογική συζήτηση τον θεωρητικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Γαλλία να βρεθεί άμεσος «στόχος» στη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη -η κυριότερη απτή ένδειξη προς κάτι τέτοιο θεωρείται η γαλλική υποβάθμιση από την S&P στο ΑΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Φάμελλος: Ντροπή και προσβολή η απουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή – Πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής
- Νοκ-άουτ ο Μιλουτίνοφ για τον Ολυμπιακό – Δεν παίζει με την Εφές
- Η ΕΕ σχεδιάζει να ξηλώσει τον επικοινωνιακό εξοπλισμό από προμηθευτές υψηλού ρίσκου – Η Κίνα αντιδρά
- Κακοκαιρία: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
- Νοκ-άουτ και με τη Μακάμπι ο Κέντρικ Ναν – Εκτός και ο Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό
- Όταν ο Παναγιώτης Δουδωνής συνάντησε την Μαριάννα Παπαμακαρίου και του αφιέρωσε το «Ρήγμα» του Σωκράτη Μάλαμα
