Δεκάδες πυρκαγιές «τροφοδοτεί» η ξηρασία του περασμένου χειμώνα στις ΗΠΑ
Ενισχυμένες από τον πιο ζεστό Μάρτιο του τελευταίου αιώνα αλλά και την ξηρασία του περασμένου χειμώνα είναι οι δεκάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε δασικές εκτάσεις των ΗΠΑ. Μία από τις εστίες, στο Νιού Τζέρσεϊ, είναι ορατή ακόμη και από το κέντρο του Μανχάταν.
Ενισχυμένες από τον πιο ζεστό Μάρτιο του τελευταίου αιώνα αλλά και την ξηρασία του περασμένου χειμώνα είναι οι δεκάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε δασικές εκτάσεις των ΗΠΑ. Μία από τις εστίες, στο Νιού Τζέρσεϊ, είναι ορατή ακόμη και από το κέντρο του Μανχάταν.
Ως τον αυτοκινητόδρομο έφθασε η πυρκαγιά που μαίνεται σε δασώδη περιοχή του Νιού Τζέρσεϊ. Είναι μόλις μία από τις 97 εστίες που κατακαίουν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα σε περιοχές των ΗΠΑ. Το ύψος της φωτιάς είναι τέτοιο που ο καπνός είναι ορατός ακόμη και από το Μανχάταν.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή για καταστροφές και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στο Λονγκ Αϊλαντ στην προσπάθεια τους να σβήσουν άλλη εστία που μαίνεται εκεί και έχει κάψει αρκετά σπίτια.
Μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Τενεσί, έχει ήδη καταστρέψει τέσσερα κτίρια και αρκετές εξοχικές κατοικίες. Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύει το γεγονός ότι πρόκειται για απότομες πλαγιές στις οποίες είναι δύσκολο να πλησιάσουν.
Ο εφετινός ήταν ένας από τους πιο ξηρούς χειμώνες των τελευταίων ετών, ενώ ο Μάρτιος καταγράφεται ως ο πιο ζεστός στις ΗΠΑ από το 1895.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Το πλαφόν δεν αναχαιτίζει την ακρίβεια – Καταγγελίες για τσουχτερές ανατιμήσεις
- «O θάνατος ενός ηθοποιού» έρχεται στο ΠΛΥΦΑ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Απεργία διαρκείας ξεκινούν οι οδηγοί ταξί από σήμερα – Τα αιτήματά τους
- Η μία άσκηση που μπορεί να «μεταμορφώσει» το σώμα μας
