Με χειμερινό ωράριο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι μέχρι τον Ιούνιο
Το χειμερινό ωράριο θα ισχύσει για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, καθώς δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, λόγω των εκλογών. Τα μουσεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ώς τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι ώς τις 3 μ.μ. ή τις 5 μ.μ., με εξαίρεση την Ακρόπολη που είναι ανοικτή ώς τις 7 το απόγευμα.
Το χειμερινό ωράριο θα ισχύει για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, καθώς δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, λόγω των εκλογών.
Όσον αφορά την καθυστέρηση πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού δηλώνει ότι την σχετική άδεια έλαβε μόλις στις 29 Μαρτίου, γεγονός που δεν του επέτρεψε την έγκαιρη προκήρυξη του διαγωνισμού.
Προσλήψεις θα γίνουν μόνο για 680 υπαλλήλους, αντί των 1.000 που είχαν προσληφθεί πέρσι, αλλά και πάλι δεν έφταναν.
Έτσι τα μουσεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως τις 3 το μεσημέρι, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι ώς τις 3 μ.μ. ή τις 5 μ.μ., με εξαίρεση την Ακρόπολη που είναι ανοικτή ώς τις 7 το απόγευμα.
Όπως ανακοίνωσε, ωστόσο, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, από το 2013 και ώς το 2015 θα γίνονται κι άλλες προσλήψεις με επτάμηνες συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων για κοινωφελή έργα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
- LIVE: Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ
- Καιρός: Έρχονται τα πρώτα 40άρια: Μίνι καύσωνας και μετά βροχές και καταιγίδες
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ



