H φωτογραφία της ημέρας Τετάρτη 11 Απριλίου 2012: Monisha Kaltenborn
Η κυρία Monisha Kaltenborn θα διαδεχθεί τον Peter Sauber στην ηγεσία της ομώνυμης ομάδας της F1.
Στην ιστορία της Formula 1 θα περάσει η Sauber. Όχι η ομάδα δεν εγκαταλείπει τα Grand Prix αλλά θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα έχει γυναίκα πρόεδρο. Ο λόγος για τη Monisha Kaltenborn, που αυτήν τη στιγμή έχει το ρόλο διευθύνουσας συμβούλου στην ελβετική ομάδα.
Η Kaltenborn είναι 41 ετών και κατάγεται από την Ινδία. Η οικογένεια της μετανάστευσε στην Αυστρία όταν εκείνη βρισκόταν σε παιδική ηλικία και έτσι πήρε την αυστριακή υπηκοότητα. Σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και εμπλέκεται με τη Formula 1 από το 1998.
Την πληροφορία για την ανάληψη καθηκόντων από την M. Kaltenborn έδωσε ο ίδιος ο Peter Sauber (ιδιοκτήτης της ομάδας).
«Πάντα έλεγα πως δεν θα είμαι στο pit wall στα 70 μου. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί η αντικαταστάτης μου. Η Monisha Kaltenborn θα είναι η επόμενη επικεφαλής της ομάδας. Αυτό είναι δεδομένο, απομένει να δούμε το πότε θα γίνει αυτό. Είναι μαζί μας 13 χρόνια, πάντα με σημαντικούς ρόλους. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει πολύ καλή δουλειά»,δήλωσε ο P. Sauber στην εφημερίδα Der Sonttag.
auto.in.gr
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)
- Γιορτή σήμερα 22 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.03.2026]


