Στην Ινδία για ιδιωτική επίσκεψη ο πρόεδρος του Πακιστάν
Ο πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Άλι Ζαρντάρι έφτασε τη Κυριακή στο Νέο Δελχί, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του πακιστανικού κράτους στην Ινδία από το 2005. Ο Ζαρντάρι, που συνοδεύεται από αρκετά μέλη της οικογένειας του, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ πριν μεταβεί στο Ρατζαστάν για προσκύνημα. Θα επιστρέψει αυθημερόν στο Ισλαμαμπάντ. Αξιωματούχοι δήλωναν ότι πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη.
Ο πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Άλι Ζαρντάρι έφτασε τη Κυριακή στο Νέο Δελχί, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη αρχηγού του πακιστανικού κράτους στην Ινδία από το 2005.
Ο Ζαρντάρι, που συνοδεύεται από αρκετά μέλη της οικογένειας του, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ πριν μεταβεί στο Ρατζαστάν για προσκύνημα. Θα επιστρέψει αυθημερόν στο Ισλαμαμπάντ.
Αξιωματούχοι δήλωναν ότι πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη.
Ωστόσο έχει μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα καθώς υπογραμμίζει την βελτίωση των δύσκολων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες στο παρελθόν έχουν φτάσει και σε πόλεμο.
Και οι δύο χώρες έχουν πλέον πυρηνικά και βαλλιστικά όπλα με τα οποία θα μπορούσαν να πλήξουν η μία την άλλη.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μουμπάι το 2008 έφεραν για άλλη μία φορά στα άκρα τις σχέσεις των δύο χωρών με την Ινδία να επιμένει ότι οι τρομοκράτες είχαν εκπαιδευτεί και προέρχονταν από ο Πακιστάν.
Έκτοτε έχουν γίνει βήματα προόδου, κυρίως στον οικονομικό και εμπορικό πεδίο, αλλά η κατάσταση δεν έχει μεταβληθεί δραματικά προς το καλύτερο. Αγκάθια εξακολουθούν να είναι ζητήματα όπως αυτό της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κασμίρ.
Η τελευταία συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών (ο Πακιστανός Περβέζ Μουσάραφ και πάλι με τον Σινγκ) είχε γίνει το 2005 με αφορμή έναν αγώνα κρίκετ, ένα σπορ αγαπητό και στις δύο χώρες κατάλοιπο φυσικά της βρετανικής κυριαρχίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης: Κυριακάτικη «προεκλογική» ανασκόπηση – Κουβέντα για το μπάζωμα της εξεταστικής
- Σαμουράι, εντυπωσιακές μάχες, υπέροχες μαριονέτες: Ο Hidari επιστρέφει και ο Κιάνου Ριβς θα είναι εκεί
- Αγίου Πνεύματος: Οι κοντινοί προορισμοί και το κόστος της απόδρασης – Πού κυμαίνονται ακτοπλοϊκά και διαμονή
- Κατακόκκινο ξανά το ΟΑΚΑ: Τόσοι οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν στον τελικό
- Ι. Καϊτεζίδης:«Η μεγάλη αποχή της 2ης Κυριακής έδειξε ότι οι πολίτες δεν ήθελαν το ισχύον εκλογικό σύστημα»
- Έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πακιστάν – Πάνω από 30 τραυματίες
- Κατάθεση-βόμβα στην υπόθεση Έπσταϊν: Η Σάρα Κέλεν κατονόμασε τρεις διάσημους άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση
- Οι κουτοπονηριές του Γιώργου Φλωρίδη θα ήταν απλώς καταγέλαστες, εάν δεν ήταν επικίνδυνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)





















![Ζιζέλ Πελικό: Βρήκε ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη – Ο νέος της σύντροφος [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2024-09-11T071836Z_5549723_RC27Y9AH9YCY_RTRMADP_5_FRANCE-JUSTICE-1024x683-1-1-1024x683-1-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442