«Πακέτο Μπαρόζο» για την ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα
Σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αμέσως μετά το Πάσχα. Εν όψει των ανακοινώσεων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα στείλει τη Δευτέρα επιστολή έξι σημείων με τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ελλάδας.
Σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αμέσως μετά το Πάσχα, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας για το ρόλο της Κομισιόν, ως μέλος της τρόικας.
Η ανακοίνωση του «πακέτου Μπαρόζο» θα γίνει στις 18 Απριλίου από το Στρασβούργο.
Εν όψει των ανακοινώσεων, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα στείλει τη Μ.Δευτέρα επιστολή έξι σημείων στην οποία θα περιγράφει τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τα βασικά σημεία της επιστολής Παπαδήμου είναι:
- Δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του νεοσύστατου Ταμείου Εγγυήσεων. Οι πρώτες αιτήσεις σε αυτό αναμένονται στις αρχές Μαΐου.
- Το Ταμείο εγγυήσεων για τα αναπτυξιακά έργα
- Χρησιμοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για στήριξη των ανέργων
Ακόμη ο κ. Παπαδήμος θα περιγράφει τις ενέργειες που έγιναν και σχεδιάζονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, το πρόγραμμα «Ήλιος» και την επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ.
Την ίδια στιγμή, τόσο ο κ. Μπαρόζο, όσο και ο αρμόδιος για τα διαρθρωτικά ταμεία επίτροπος Γιοχάνες Χαν ασκούν επιρροή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λευκωσία για την επίθεση στη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές»
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Πόσο ασφαλή (δεν) είναι τα τρένα μας;
- Η «φωνή του λαού» γίνεται αλγόριθμος: Ο Μάικλ Κέιν στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τις σχέσεις;
- Στενά του Ορμούζ: Το στρατηγικό πέρασμα για το πετρέλαιο στη μέγγενη του πολέμου
- Βρετανία: Γιατί χάνουν ενισχύσεις οι αγρότες – Το νέο σύστημα




