Η Bundesbank τονίζει ότι θα συνεχίζει να αποδέχεται ως εγγύηση όλα τα ευρωπαϊκά ομόλογα
Η γερμανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αποδέχεται τα κρατικά ομόλογα όλων των χωρών της Ευρωζώνης ως εγγύηση, διαψεύδοντας δημοσίευμνα σύμφωνα με το οποίο από τον Μάιο θα σταματούσε να δέχεται τίτλους που έχουν εκδοθεί από τράπεζες και έχουν την εγγύηση χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αποδέχεται τα κρατικά ομόλογα όλων των χωρών της Ευρωζώνης ως εγγύηση, διαψεύδοντας δημοσίευμνα σύμφωνα με το οποίο από τον Μάιο θα σταματούσε να δέχεται τίτλους που έχουν εκδοθεί από τράπεζες και έχουν την εγγύηση χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης.
«Συνεχίζουμε να δεχόμαστε κρατικά ομόλογα από αυτές τις χώρες στο πλαίσιο των κανονισμών της ΕΚΤ», δήλωσε εκπρόσωπος της Bundesbank, σύμφωνα με το Reuters.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ ανέφερε, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές, ότι η Bundesbank δεν θα χορηγεί από τον Μάιο δάνεια σε τράπεζες με ενέχυρο τραπεζικά ομολόγα που έχουν την εγγύηση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.
Η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει αυτή την ώρα στον ισολογισμό της λιγότερα από 500 εκατ. ευρώ σε ομόλογα αυτού του είδους.
Η ΕΚΤ, στις 23 Μαρτίου, είχε πει ότι έδωσε την εξουσιοδότηση στις 17 κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης να απορρίπτουν ομόλογα τραπεζών εγγυημένα από κυβερνήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης της τρόικας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
- Οι περιοχές με τα πιο ακριβά ενοίκια στην Αττική
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία(;) διάσπαση: «Έφοδος» της μειοψηφίας στην Κουμουνδούρου – Το σχέδιο Πολάκη για να φάει… τη Δούρου
- Πολυτέλεια; Ξεχάστε όσα ξέρατε – Οι εκατομμυριούχοι της ΑΙ ξοδεύουν αλλού τα χρήματά τους
- ΕΛΑΣ: 400+1 πολίτες από την κοινωνία στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλα τα ονόματα στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο
- Συνταγή: Μεσογειακά ζυμαρικά με ψητή φέτα
- ΠΑΣΟΚ: Συντηρεί την κόντρα με την κυβέρνηση για το πρόγραμμα – Νέα συνέντευξη τύπου Ανδρουλάκη για τις 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442