Προβάδισμα της ΝΔ, άνοδο του ΠΑΣΟΚ και Βουλή οκτώ κομμάτων δείχνει νέα δημοσκόπηση
Διατηρείται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ με την «ψαλίδα» να βρίσκεται στις επτά μονάδες, σύμφωνα τουλάχιστον με νέα δημοσκόπηση. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% και το ΠΑΣΟΚ 15,5% (με άνοδο), ενώ στη Βουλή μπαίνουν συνολικά οκτώ κόμματα. Εκτός μένει ο ΛΑΟΣ.
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα επτά μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» της Public Issue για την Καθημερινή.
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%.
Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 12% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5% και η Δημοκρατική Αριστερά 12%.
Αντίθετα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο ΛΑΟΣ μένει κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό μόλις 2%.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντώνουν 8,5%, η Χρυσή Αυγή 5% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3%.
Κάτω από το όριο για την είσοδο στη Βουλή μένουν ακόμα το Άρμα Πολιτών και η Δημοκρατική Συμμαχία.
Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (αυθόρμητη αναφορά) πρώτος είναι ο «κανένας» με 34%.
Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 18% ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13%, η Αλέκα Παπαρήγα με 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 3% και ο Φώτης Κουβέλης με 2%.
Όσον αφορά στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, καλύτερο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 16%, η ΝΔ με 15%, ο ΛΑΟΣ με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1% ενώ «κανένα» απαντά το 24%.
Τέλος, το 85% εκτιμά ότι δεν θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ σχεδόν ένας στους δυο (48%) ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωτίστως των κομμάτων της Αριστεράς (21%) και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (3%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στον Πειραιά: 17χρονη έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον 5ο όροφο
- Ιράν: Ο Μόντι παροτρύνει τον Νετανιάχου να βάλει «γρήγορα» τέλος στον πόλεμο
- Ιράν: Η Χεζμπολά άνοιξε μέτωπο από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ
- Ιράν: Ο Τραμπ έχει «τρεις πολύ καλούς» υποψήφιους για να αναλάβουν την ηγεσία μεταπολεμικά
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν