Την 6η Μαΐου «βλέπει» το ΠΑΣΟΚ ως πιθανότερη ημερομηνία των εκλογών
Το συντονισμό όλων των υπουργών, ώστε να ολοκληρωθεί το δύσκολο και βαρύ νομοθετικό έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου έως τη Μ.Τρίτη ζήτησε ο Ευ.Βενιζέλος, από τα στελέχη του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση. Από τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκύτει ότι πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 6η Μαΐου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, όπου ήδη υπήρξαν ενστάσεις από τον Γ.Ραγκούση.
Τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των υπουργών, ώστε να ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης ζήτησε ο Ευ.Βενιζέλος, από τα στελέχη του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση.
«Έχουμε μπροστά μας έξι εβδομάδες εντατικής δουλειάς» είπε ο κ. Βενιζέλος. Βάσει της συζήτησης που έγινε, η εντύπωση που κυριαρχεί είναι πως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 6η Μαίου και βάσει αυτού η Βουλή πιθανότατα θα είναι ανοικτή έως τη Μ.Τρίτη.
Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ψηφισθεί έξι έως οκτώ νομοσχέδια τα οποία εντάσσονται στο έργο που πρέπει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση.
Σε αυτά συμπεριλαβάνονται το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας καθώς και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που περιλαμβάνει την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί.
Για το νομοσχέδιο αυτό εξέφρασαν τις έντονες επιφυλάξεις τους πολλοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ενώ συμφωνήθηκε η τελική στάση του ΠΑΣΟΚ να καθοριστεί από τις αλλαγές που αναμένεται να παρουσιάσει ο κ. Βορίδης.
Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, καταψήφισε το νομοσχέδιο Βορίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρώντας ότι με αυτό το επάγγελμα μένει ερμητικά κλειστό.
Το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι για τον καθορισμό του αριθμού αδειών θα λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Άδειες θα μπορούν να κατέχουν φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες και η μεταβίβαση των αδειών θα φορολογείται.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι εν όψει αξιοποίησής τους σε κομματικές θέσεις δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές οι Ευ.Αργύρης, Ν.Σαλαγιάννης και Β.Γερανίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο την Αττάλεια
- «Ο δικός μας Μέσι»: Ενθουσιασμός στον κόσμο της Μπράιτον για τον Κωστούλα (pics)
- Κρήτη: Συλλαλητήριο αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Δέχτηκαν επίθεση με χημικά από την αστυνομία
- Είναι σε σοκ, είχε άγιο: Ο Τρύφωνας Σαμαράς για το ατύχημα της Πηγής Δεβετζή
- Τύρναβος: Κίνδυνος για την ομαλή λειτουργία του φράγματος τα φερτά υλικά
- Οι καιρικές συνθήκες στην Αστάνα: Ποια θα είναι η θερμοκρασία την ώρα του Καϊράτ – Ολυμπιακός (vids)