Η Κίνα υπόσχεται να βάλει τέλος στην πρακτική της δωρεάς οργάνων από θανατοποινίτες
Το Πεκίνο υποσχέθηκε να βάλει τέλος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην πρακτική που θέλει τους θανατοποινίτες να εξαναγκάζονται να δωρίσουν τα όργανά τους, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Το Πεκίνο υποσχέθηκε να βάλει τέλος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην πρακτική που θέλει τους θανατοποινίτες να εξαναγκάζονται να δωρίσουν τα όργανά τους, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα νέο εθνικό σύστημα δωρεάς οργάνων.
Στοιχεία των μέσων ενημέρωσης δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των δωρητών οργάνων στην Κίνα είναι κρατούμενοι.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι οι θανατοποινίτες εξαναγκάζονται να δωρίσουν τα όργανά τους. Η Κίνα, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες.
Ο Χουάνγκ Τσιεφού, υφυπουργός Υγείας της Κίνας δήλωσε στο επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι το νέο σύστημα δωρεάς οργάνων έχει ξεκινήσει δοκιμαστικά σε ορισμένες περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
