Εκτός προθαλάμου υποβάθμισης από την Fitch οι ΕΤΕ, Alpha, Eurobank και Πειραιώς
Σε σταθερές, από αρνητικές, άλλαξε τις προοπτικές της αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς η Fitch, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγησή του στο Β- στον απόηχο της ελληνικής αναβάθμισης. Ωστόσο, ο οίκος διατηρεί τις αρνητικές προοπτικές στην αξιολόγηση Β- της Αγροτικής Τράπεζας επικαλούμενος την «αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητά της». Η κίνηση της Fitch την Τρίτη αντανακλά την εκτίμηση του οίκου πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά το PSI, είναι εξασφαλισμένη.
Σε σταθερές, από αρνητικές, άλλαξε τις προοπτικές της αξιολόγησης της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha, της Eurobank και της Πειραιώς η Fitch, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγησή του στο Β- στον απόηχο της ελληνικής αναβάθμισης.
Ωστόσο, ο οίκος διατηρεί τις αρνητικές προοπτικές στην αξιολόγηση Β- της Αγροτικής Τράπεζας επικαλούμενος την «αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητά της», όπως μεταδίδει το Reuters.
O οίκος εκφράζει επίσης την εκτίμησή του πως τόσο η ΤτΕ όσο και η ΕΚΤ θα συνεχίσει να παράσχει στήριξη με έκτακτη ρευστότητα. Η κίνηση της Fitch την Τρίτη αντανακλά την εκτίμηση του οίκου πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, μετά το PSI, είναι εξασφαλισμένη, όπως τονίζει ο οίκος.
Η νέαέκθεση της Fitch για τις τράπεζες ακολουθεί την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Β- από restricted default στις 13 Μαρτίου και την αναθεώρηση της εκτίμησής της για την έξωθεν στήριξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγαλώνει το χάσμα στις συντάξεις μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
- Η Ντόλι Πάρτον ακύρωσε τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
