Ενοχλημένη με τον Σαρκοζί παρουσιάζει τη Μέρκελ το Der Spiegel
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει «εκνευριστεί» από το γεγονός ότι ο Νικολά Σαρκοζί δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία της σε κάποια από τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η Γερμανίδα καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στη νέα υποψηφιότητα Σαρκοζί για τη γαλλική προεδρία, έχει «εκνευριστεί» από την αλλαγή της στάσης του και πλέον αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κάποια από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματός του, γράφει το Der Spiegel.
Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού, η καγκελάριος εξέφρασε τον εκνευρισμό της σε στενούς συνεργάτες της, όταν πληροφορήθηκε ότι ο Νικολά Σαρκοζί δεν επιθυμεί πλέον την παρουσία της σε κάποια προεκλογική συγκέντρωσή του. Η πηγή του περιοδικού ανέφερε μάλιστα ότι η Μέρκελ γνωστές τις προθέσεις της στον Γάλλο πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται όμως δυσαρεστημένη και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Σαρκοζί για το ζήτημα της μετανάστευσης. Ο Γάλλος πρόεδρος απείλησε προ ημερών ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει από τη ζώνη Σένγκεν εάν οι ευρωπαϊκές συνθήκες για την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων δεν αναθεωρηθούν.
Μόλις την περασμένη Τετάρτη, πάντως, ο Σαρκοζί δήλωνε ότι η Μέρκελ θα τον επισκεπτόταν «κάποια στιγμή» στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, χωρίς όμως να εμφανιστεί σε προεκλογική εκδήλωση.
Η Μέρκελ είχε εκφράσει δημόσια την υποστήριξή της στον υποψήφιο πρόεδρο Σαρκοζί με την ευκαιρία κοινού γαλλογερμανικού υπουργικού συμβουλίου στις αρχές του Φεβρουαρίου στο Παρίσι. «Υποστηρίζω τον Νικολά Σαρκοζί […] καθώς ανήκουμε σε φιλικά κόμματα» είχε πει τότε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
- Σύνοδος κορυφής υπό πίεση: Το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι μεταξύ του «οικοδεσπότη» Ερντογάν και του «μπαμπάκα» Τραμπ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η Νότια Κορέα έκανε την ΑΙ να πάψει να είναι εχθρός των εργαζομένων
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν πιο εκτεταμένοι από τους προηγούμενους – Επλήγησαν «πάνω από 80 στόχοι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442