Η έγκριση της δανειακής σύμβασης με τον EFSF και η κύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου βρέθηκαν στην πλούσια ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου είχε ως εξής:

ΜΕΡΟΣ Α’
ΘΕΜΑ 1:
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Έγκριση της Δανειακής Σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΘΕΜΑ 2: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μέτρα για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012 στο Κέντρο των Αθηνών (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος).

ΘΕΜΑ 3: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Μεταφορά του χρόνου διενέργειας των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2012 στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (εισηγητές: Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος και Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης).

ΜΕΡΟΣ Β’
ΘΕΜΑ 1: Ανακοινώσεις Πρωθυπουργού.

ΘΕΜΑ 2: Κύρωση της Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (εισηγητής: Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος).

ΘΕΜΑ 3: Σχέδιο Νόμου για τις Προσωπικές Εμπορικές Εταιρείες (εισηγητής: Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ.Παπαϊωάννου).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ