Κάλπες με αμφίρροπα μηνύματα για τους Ρεπουμπλικάνους σε Μισισιπή και Αλαμπάμα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στις Πολιτείες του Μισισιπή και της Αλαμπάμα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ρόμνεϊ, Σαντόρουμ και Γκίνγκριτς βρίσκονται κοντά στις δημοσκοπήσεις, γεγονός που ενδέχεται να παρατείνει την αγωνία, αλλά και το ενδιαφέρον για το ποιος τελικά θα βρεθεί απέναντι στον Ομπάμα τον προσεχή Νοέμβριο.
Ξεκίνησε η ψηφοφορία στις Πολιτείες του Μισισιπή και της Αλαμπάμα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Μιτ Ρόμνεϊ προηγείται στην κούρσα, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει το 40% των 1.144 εκλεκτόρων που είναι απαραίτητοι για να εξασφαλίσει το χρίσμα.
Οι δύο αντίπαλοί του Νιουτ Γκίνγκριτς και Ρικ Σαντόρουμ προσπαθούν να επιβληθούν ο κάθε ένας ως οι θεματοφύλακες των υπερ-συντηρητικών αξιών, όμως η αντιπαλότητά τους διχάζει τους δεξιούς ψηφοφόρους και ωφελεί τον Ρόμνεϊ.
Ο Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων με καταγωγή από το νότο, κρίνει «απαραίτητο» να κερδίσει στις αναμετρήσεις σε Μισισιπή και Αλαμπάμα.
Από την πλευρά του ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες μία σειρά μέτρων στήριξης των Αρχών και των δύο Πολιτειών.
Οι τρεις άνδρες πάντως βρίσκονται πολύ κοντά στις δημοσκοπήσεις τόσο στο Μισισιπή όσο και στην Αλαμπάμα.
Στο Μισισίπι ο Γκίνγκριτς προηγείται με 33% και ακολουθεί ο Ρόμνεϊ με 31% και ο Σαντόρουμ με 27%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από το ινστιτούτο PPP.
Όμως μία άλλη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζει τον Ρόμνεϊ νικητή.
Στην Αλαμπάμα, σύμφωνα με το μέσο όρο πολλών δημοσκοπήσεων που διενεργήθηκαν από τον ιστότοπο RealClearPolitics, ο Γκίνγκριτς προηγείται με 27% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ακολουθεί ο Ρόμνεϊ με 26,3% και ο Σαντόρουμ με 25%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- SOS και παγίδες για τα τα ενοίκια: Οι κωδικοί στο νέο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο
- Νέες ταινίες: Η κινηματογραφική ζωή μετά τα Όσκαρ
- Ιταλία: «Αυτά δεν θέλουν οι διαιτητές σχετικά με το VAR»
- Συνταγή: Πουρές πατάτας
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι ο τέλειος αντιπερισπασμός για τον Νετανιάχου – 5 προβλήματα που μπορεί να του λύσει
- The Expla-in Project: Τι συνδέει τον Τραμπ με τον Νετανιάχου;



