Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν το «πάγωμα» 495 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, τα οποία θα δίνονταν ως βοήθεια στην Ουγγαρία, εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το πάγωμα των πόρων θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013.

Οι κυρώσεις θα αρθούν «αμέσως», αν η Ουγγαρία παρουσιάσει πειστικά διορθωτικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματός της μέχρι τις 22 Ιουνίου, πρόσθεσε η Δανή πρωθυπουργός και προεδρεύουσα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση των κυρώσεων που προβλέπει το ενισχυμένο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

«Η πρόταση να παγώσουν οι πόροι θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο ώστε η Ουγγαρία να ακολουθήσει σταθερή δημοσιονομική πολιτική για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3%» είχε δηλώσει ο Όλι Ρεν στις 22 Φεβρουαρίου, όταν είχε προτείνει τις κυρώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ