Κατά της Ελλάδας για τα CACs σκέφτονται να κινηθούν οι Γερμανοί μικροομολογιούχοι
Η γερμανική ένωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων και μικρών ομολογιούχων SdK ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να προσφύγει κατά της Ελλάδας λόγω της πρόθεσης της Αθήνας να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC).
Η γερμανική ένωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων και μικρών ομολογιούχων SdK ανακοίνωσε ότι εξετάζει την πιθανότητα να προσφύγει κατά της Ελλάδας λόγω της πρόθεσης της Αθήνας να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CAC).
«Η πρόταση ανταλλαγής χρέους της Ελλάδας είναι ενδιαφέρουσα σε οικονομικό επίπεδο, ακόμη και για τους μικρούς ομολογιούχους. Όμως οι τεχνικοί όροι εφαρμογής της είναι απαράδεκτοι για αυτούς», επισημαίνει.
Προσθέτει ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να υποχρεώσει τους κατόχους ελληνικών ομολόγων να συμμετάσχουν μέσω των ρητρών συλλογικής δράσης «παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του δικαίου».
Ο Ντάνιελ Μπάουερ, διευθυντής της SdK, καταγγέλλει επίσης «μια ολέθρια ένδειξη για όλους τους επενδυτές» που θα καταστήσει την Ευρώπη «δημοκρατία της μπανανίας».
Η SdK αναφέρει ακόμη ότι μελετά τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της και υπολογίζει ότι θα
υπάρξει «μία πολυετής δικαστική διαδικασία που θα καταλήγει σίγουρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη δύο μέρες πριν τον γάμο της
