Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια υπεύθυνη και ξεκάθαρη λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση του ΣτΕ για το «χαράτσι» της ΔΕΗ ζητεί η ΝΔ, η οποία κάνει λόγο για αλαλούμ ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επισημαίνει πως ο κόσμος ταλαιπωρείται σε ατέλειωτες ουρές στα γραφεία της ΔΕΗ και τις εφορίες, χωρίς να βρίσκει καθαρή απάντηση ως προς το τι πρέπει να κάνει.

«Αποδεικνύεται, τελικά, πως τόσο για τον κ.Βενιζέλο, όσο και για τον κ.Παπακωνσταντίνου, το αυτονόητο είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται. Απαιτείται υπεύθυνη και ξεκάθαρη λύση. Σήμερα κιόλας. Γιατί το κράτος δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως δυνάστης, αλλά είναι υποχρεωμένο να σέβεται και να διευκολύνει τους πολίτες, ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες» τονίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται εντός της ημέρας να δώσει διευκρινίσεις για να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο με την πληρωμή του τέλους ακινήτων.

Καταναλωτές, οι οποίοι δηλώνουν οικονομική αδυναμία εξόφλησης του ειδικού τέλους προσέρχονται στη ΔΕΗ εξοφλώντας μόνο τον λογαριασμού του ρεύματος και αφήνουν τη ΔΕΗ να παραπέμψει μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής το ποσό του τέλους στην εφορία ως ληξιπρόθεσμο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι το ειδικό τέλος ακινήτων εισπράττεται μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού και επαναλαμβάνουν ότι αρμόδιος για να κρίνει εάν συντρέχουν λόγοι καταβολής του τέλους σε περισσότερες δόσεις, μείωσης ή απαλλαγής, είναι ο προϊστάμενος της εφορίας και όχι ο υπάλληλος της ΔΕΗ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ