Έναρξη του διαγωνισμού για την αξιοποίηση ακινήτου στην Κασσιώπη της Κέρκυρας
Την έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα 100 έτη. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια του νησιού με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.
Την έναρξη της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση ακινήτου στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα 100 έτη. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια του νησιού, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.
Η Κέρκυρα διαθέτει Διεθνές Αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, και πτήσεις τσάρτερ από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης καθώς και λιμάνι με σύνδεση προς τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα και την Ιταλία. Η τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου θα τροφοδοτήσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.
Στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 10η Απριλίου 2012 και να αποδείξουν ότι πληρούν τα οικονομικά και νομικά κριτήρια που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Όσοι προ-επιλεγούν θα πρέπει να καταθέσουν Δεσμευτική Προσφορά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εταιρεία Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ. είναι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
- LIVE: Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ
- Καιρός: Έρχονται τα πρώτα 40άρια: Μίνι καύσωνας και μετά βροχές και καταιγίδες
- Τσίπρας: Αλλάζουμε τον τρόπο που κάνουμε πολιτική – Το backstage πριν τη συζήτηση με τα μέλη της ΕΛΑΣ
- Ολυμπιακός: Η 11άδα του για το φιλικό παιχνίδι με τη Φορτούνα Σιτάρντ
- Είδαμε (κι εμείς) την «Οδύσσεια» – Το ομηρικό πνεύμα διέπει την ταινία, αλλά δεν πρωταγωνιστεί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442