Επίθεση στο Ιράν μόνο με αμερικανική συγκατάθεση επιθυμεί η πλειοψηφία των Ισραηλινών
Η πλειοψηφία των Ισραηλινών, είτε αντιτίθενται σε επίθεση της χώρας στο Ιράν είτε θα συμφωνούσε με μια τέτοια κίνηση, εφόσον υπήρχε η συγκατάθεση των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα, λίγα 24ωρα πριν τη συνάντηση Νετανιάχου-Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.
Η πλειοψηφία των Ισραηλινών, είτε αντιτίθενται σε επίθεση της χώρας στο Ιράν είτε θα συμφωνούσε με μια τέτοια κίνηση, εφόσον υπήρχε η συγκατάθεση των ΗΠΑ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το ισραηλινό Ινστιτούτο Dahaf δόθηκε στη δημοσιότητα εν όψει των συνομιλιών που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 34% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το Ισραήλ δεν θα πρέπει να πλήξει το Ιράν και το 42% ότι θα πρέπει να επιτεθεί μόνο αν οι ΗΠΑ στηρίζουν αυτή την απόφαση.
Μόνο το 19% θεωρεί ότι το Ισραήλ θα πρέπει να επιτεθεί ακόμη και χωρίς τη στήριξη της Ουάσινγκτον.
Ο Νετανιάχου και ο Ομπάμα πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο εν μέσω ανησυχίας από πλευράς των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ, το οποίο έχει προειδοποιήσει ότι εκπνέει ο χρόνος για αποτελεσματική στρατιωτική δράση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, μπορεί να επιτεθεί.
Παρότι τόσο το Ισραήλ, όσο και οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει τη χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά του Ιράν, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πρώιμο και θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
- Εύβοια: Εντοπίστηκε σορός στην παραλία Γαλάζια Λίμνη
- Εισαγγελική παρέμβαση για την αίθουσα της δίκης των Τεμπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442