Θεσπίζεται «Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη» για τα 55 χρόνια από τον θάνατό του
«Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη» θεσπίζει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα. Ο διαγωνισμός αφορά τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής, μελέτης ή ερευνητικής εργασίας, αλλά και ποίησης, δοκιμίου, πεζού, εμπνευσμένων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.
«Διεθνές Βραβείο Νίκου Καζαντζάκη» θεσπίζει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα.
Ο διαγωνισμός αφορά, σε πρώτη φάση, τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής, μελέτης ή ερευνητικής εργασίας, αλλά και ποίησης, δοκιμίου, πεζού, εμπνευσμένων από το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Το βραβείο θα απονεμηθεί στον νικητή ή τη νικήτρια ομάδα τον Οκτώβριο του 2013.
Οι ενδιαφερόμενοι -ανεξαρτήτου εθνικότητας, ηλικίας και τόπου διαμονής -καλούνται να υποβάλουν ως το τέλος Απριλίου το έργο τους, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις είκοσι σελίδες σε μια από τις γλώσσες ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά.
Πρόκειται για μία από τις δράσεις της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με αφορμή τον εορτασμό των 55 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή, τόνισαν τα μέλη του Ελληνικού τμήματος της Εταιρείας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συντονιστικής της Επιτροπής, Γιώργο Στασινάκη.
Την ερχόμενη χρονιά, μάλιστα, ευελπιστούν, ο διαγωνισμός να επεκταθεί και στην καλλιτεχνική δημιουργία (ντοκιμαντέρ, μουσική, εικαστικά, εμπνευσμένες από το έργο του Καζαντζάκη).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Φύλακας στη Σίκαλη έγινε 75 ετών – 10 πράγματα που ίσως δεν είναι γνωστά για τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ
- Δανία: Ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά ενόπλου – Άγνωστα τα κίνητρα του δράστη
- Ολυμπιακός – Φορτούνα Σιτάρντ: «Ερυθρόλευκο» προβάδισμα με δύο εντυπωσιακά γκολ του Ζότα Σίλβα (vid)
- Κίνδυνος κλιμάκωσης στο Ιράν – Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ, οι Φρουροί απειλούν το αμερικανικό ναυτικό
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442