Με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών βραβεύτηκε ο διάσημος ηθοποιός Αλ Πατσίνο, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο. Το μετάλλιο απένειμε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκε και το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών.

«Σε στιγμές ηρεμίας, αλλά και σε στιγμές κρίσης, σε εποχές θριάμβου, αλλά και σε εποχές τραγωδίας, εσείς βοηθάτε την ανάπτυξή του λαού μας» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος στους βραβευθέντες.

«Η δύναμη των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών είναι ότι μιλούν σε όλους. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος από εμάς που οι πεποιθήσεις του δεν έχουν επηρεαστεί από την ευγλωττία ενός συγγραφέα, που οι γνώσεις του δεν εμπλουτίστηκαν χάρη στις ιδέες ενός ιστορικού, ή κάποιοι που δεν γνώρισαν πνευματική ανάταση μέσα από την φωνή ενός τραγουδιστή. Αυτές είναι μερικές από τις πιο σημαντικές και αξέχαστες στιγμές στην ζωή μας» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνών βραβεύτηκαν, επίσης, ο γλύπτης Μάρτιν Περγίαρ, η συλλέκτρια έργων τέχνης Έμιλι Ρo Πούλιτζερ, ο θρύλος της κάντρι μουσικής Μελ Τίλις και άλλοι, ενώ το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών απονεμήθηκε στον ιστορικό και καθηγητή του UCLA, Θεόφιλο Ρουίζ, στον ποιητή Τζον Άσμπερι κ.α.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr