Τα νέα μέτρα στο επίκεντρο της συνάντησης του Λ. Παπαδήμου με τον Ευ. Βενιζέλο
Με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα μέτρα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για το PSI. Επί τάπητος βρέθηκαν και τα πρόσθετα μέτρα 4,4 δισ. ευρώ περίπου που ζητεί η τρόικα για το 2011 και το 2012. Το μεγαλύτερο τμήμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο απομένουν ανοικτά ορισμένα κρίσιμα θέματα, όπως οι μισθοί, οι συντάξεις και η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα μέτρα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου που θα συνοδεύουν τη συμφωνία για το PSI.
Επί τάπητος βρέθηκαν και τα πρόσθετα μέτρα 4,4 δισ. ευρώ περίπου (2% του ΑΕΠ) που ζητεί η τρόικα για το 2011 και το 2012.
Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών δεν έγιναν δηλώσεις.
Αργότερα εντός της ημέρας ο κ. Βενιζέλος ενδέχεται να συναντηθεί και με τους επικεφαλής της τρόικας.
Το μεγαλύτερο τμήμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο απομένουν ανοικτά ορισμένα κρίσιμα θέματα, όπως οι μισθοί, οι συντάξεις και η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Καψής, δήλωσε για το θέμα των μισθών ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσκρούσει σε τοίχο και σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα», το οποίο -όπως είπε- «μπορεί να έχει και δύσκολες αποφάσεις».
«Όταν θα φτάσουμε δεν θα είναι χωρίς πόνο και κόστος η συμφωνία», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση πιστεύει ότι τυχόν μείωση των μισθών μπορεί να έχει πολύ αρνητικές παρενέργειες.
Ο κ. Καψής επισήμανε ότι «στο τέλος θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα τηρήσουμε τις κόκκινες γραμμές ή θέλουμε το δάνειο», καθώς και ότι «αν πούμε ”όχι” στη συμφωνία θα πρέπει να πούμε μετά πώς θα προχωρήσουμε».
Όπως είπε, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπαδήμο πιθανότατα να γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί «αν προλάβουμε» και απόψε, Πέμπτη.
Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες και πριν το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, πρέπει να είναι έτοιμα το σχέδιο για το «προ-Μνημόνιο» ή προσωρινό Μνημόνιο, οι δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου (είναι ανοικτό ακόμα αν αυτές οι δεσμεύσεις θα πρέπει να είναι γραπτές), το σχέδιο για το PSI, καθώς και τα έγγραφα για το νέο Μνημόνιο και το δεύτερο πακέτο βοήθειας ύψους -τουλάχιστον- 130 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Επίσημη πρώτη για το Πολιτικό Συμβούλιο- Τα «μέτωπα» με Μαξίμου και… Καστανίδη
- Μπάγερν – Παρί: «Γιγαντομαχία» στο Μόναχο, με… φόντο τον μεγάλο τελικός της Βουδαπέστης
- Ποδήλατο, τρέξιμο, πατίνια και σκύλος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Xiaomi 17 Series: Μία flagship εμπειρία από την Xiaomi με κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας
- Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά – Τους έπιασαν με 27 κιλά skunk
- Η Αντζελίνα Τζολί πούλησε την ιστορική έπαυλή της στο Χόλιγουντ για 30 εκατ. δολάρια


