Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τρώγοντας ... αυξάνεται η λίμπιντο!

Τρώγοντας … αυξάνεται η λίμπιντο!

Υπάρχουν μύθοι και ..."μύθοι". Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τροφές που βάσει χημικών αναλύσεων περιέχουν στοιχεία με αφροδισιακές ιδιότητες. Σε τελική ανάλυση όμως, όλα προφανώς ξεκινούν από την ....προδιάθεση του καθενός.

Υπάρχουν μύθοι και …»μύθοι». Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν τροφές που βάσει χημικών αναλύσεων περιέχουν στοιχεία με αφροδισιακές ιδιότητες. Σε τελική ανάλυση όμως, όλα προφανώς ξεκινούν από την ….προδιάθεση του καθενός.

Εμείς σας προτείνουμε μια σειρά από φαγητά, που μπορείτε και να τα συνδυάσετε για να φτιάξετε ένα «ενισχυτικό» μενού και να διασκεδάσετε την «ημέρα των ερωτευμένων». Ξεκινήστε την ημέρα αυτή από την κουζίνα και συνεχίστε στους …υπόλοιπους χώρους του σπιτιού! Αυτή η μέρα, αν προσφέρεται για κάτι είναι για παιχνίδι…

Η χημεία, ο εγκέφαλος και η λίμπιντο
Tα θαλασσινά και ειδικά τα όστρακα (στρείδια, μύδια) και τα μαλάκια (χταπόδι) έχουν ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες καθώς είναι πλούσια σε αμινοξέα και ψευδάργυρο.
Οι ξηροί καρποί, το ταχίνι και το ελαιόλαδο, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, την βιταμίνη του Έρωτα αφού θεωρείται ότι επιδρά θετικά στην αντοχή, τη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία.
Τα ζυμαρικά, και οι άλλοι υδατάνθρακες ενισχύουν την έκκριση σεροτονίνης, βελτιώνοντας έτσι τη ποιότητα του σπέρματος.
Ο μαϊντανός και το σέλινο θεωρούνται αφροδισιακά για τις γυναίκες, επειδή περιέχουν ανδρογόνα, ανδρικές ορμόνες δηλαδή, που διεγείρουν μέσω της όσφρησης την γυναικεία λίμπιντο.
Το μέλι είναι εξαιρετικά θρεπτικό και ευεργετικό για την καρδιά, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που το κάνει σημαντικό είναι η αγχολυτική του ιδιότητα. Ακόμα και σαν εικόνα, αν ανατρέξετε με το νου σας, το μέλι παραπέμπει σε …ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές. Συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία τροφών, όπως γιαούρτι, ξηροί καρποί, φρούτα, σαλάτες, ακόμα και με σουσάμι, αποτελώντας ένα περίφημο μπαλαντέρ!
Τα μανιτάρια αναφέρονται κι αυτά ως αφροδισιακά, αλλά τα στοιχεία που έχουμε είναι περισσότερο ιστορικά και λιγότερο επιστημονικά. Υπάρχουν αναφορές σχετικές από τα Αρχαιοελληνικά χρόνια, όπου στο μανιτάρι τρούφα κυρίως, αποδίδονταν ξεχωριστές ιδιότητες χάρις στο άρωμά του, τη γεύση του και φυσικά την σπανιότητά του. Άλλωστε, μέχρι τις μέρες μας, κάποια είδη τρούφας παραμένουν σπάνια και πανάκριβα. Για ορισμένους, τι ποιο «αφροδισιακό»;
Ησοκολάτα μπορεί να θεωρηθεί εκτός συναγωνισμού αφροδισιακό. Έχει ψυχοδιεγερτικές ιδιότητες, παρέχει ενέργεια, ενώ τα αρωματικά συστατικά του κακάο παράγουν ενδορφίνες που βελτιώνουν την διάθεση. Τέλος, επειδή δύναται να σας προκαλεί από την μια ικανοποίηση, αλλά από την άλλη χαλάρωση, βεβαιωθείτε ότι η στιγμή που θα σας …πάρει ο ύπνος δεν θα είναι …καίρια. Συνδυάζεται υπέροχα με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σωρό τροφές. Αποφύγετε ίσως τα κρεατικά, τα βούτυρα, τα τυριά και το πολύ αλκοόλ! Είπαμε, «άρση αναστολών», αλλά ως ένα βαθμό!

Οι προτάσεις μας


Φορμαέλα με μέλι και σουσάμι ένα σνακ στο άψε σβήσε. Ταιριάζει στους …βιαστικούς! Και είναι τόσο εύκολο που μπορείτε να το φτιάχνετε καθημερινά.

Παντζαροσαλάτα προτιμήστε την με γιαούρτι, αντί για μαγιονέζα

Χταποδοσαλάτα περιέχει και σκόρδο, το οποίο είναι επίσης «ενισχυτικό» αλλά απαιτεί δοκιμασμένους …έρωτες που δεν κινδυνεύουν από οσφρητικές παρεξηγήσεις

Καραβίδες με σάλτσα μελιού
έχει εκτός από το μέλι, λίγο ούζο και ελαιόλαδο

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο καταρχάς, ένα «χωριάτικο» αφροδισιακό πιάτο, θα λέγαμε, κυρίως αν έχετε την δυνατότητα να το μαγειρέψετε με άγρια μανιτάρια. Με λίγα υλικά, που τις ποσότητες τις αποφασίζετε εσείς.

Μακαρονάδα με σάλτσα ταχίνι έχει και λίγο σκόρδο, γιαούρτι, πάπρικα. Και οι δύο θα φάτε. Δεν έγινε και τίποτα!

Μοσχάρι κατσαρόλας με καρύδια αν δεν μπορείτε να μην φάτε κρέας ακόμα και αυτή τη μέρα, τουλάχιστον μαγειρέψτε το με κρασί, καρύδια και λίγο σκορδάκι. Και συνοδέψτε το με 1-2 ποτήρια κόκκινο κρασί οπωσδήποτε. Έτσι θα έχετε το επιθυμητό για την ημέρα αποτέλεσμα.

Μυδοπίλαφο με καλαμπόκι και άνηθο έχει επίσης λίγο σκόρδο. Αν είναι πρόβλημα, ε μην το βάλετε!

Καστανόπαστα κάστανα, καρύδια, σοκολάτα και λίγο κονιάκ συνδυάζονται για την δική σας τόνωση και ευχαρίστηση.

Μαρμελάδα πορτοκάλι με κουβερτούρα ο συνδυασμός φρούτου και σοκολάτας αποτελούσε ανέκαθεν ένα φυσικό διεγερτικό.

  • Για να συνοδεύσετε το γεύμα σας με ένα μπουκάλι λευκό ή κόκκινο κρασί, επισκεφτείτε τις «Οινοπεριήγησεις» μας, όπου θα βρείτε και μεμονωμένες ετικέτες από εξαιρετικά οινοποιεία, αλλά και αναφορές σε on-line καταστήματα πώλησης οίνων, όπως το House of Wine και το Kir-Yianni eShop.



in.gr Ταξίδια

Sports in

Σλούκας για Ναν: «Σωστή απόφαση να πάρουμε τον κορυφαίο σκόρερ στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Final Four, αλλά και για τον Κέντρικ Ναν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024