Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνουν Γερμανοί αξιωματούχοι τα περί «εντεταλμένου προϋπολογισμού» για την Ελλάδα

Επιβεβαιώνουν Γερμανοί αξιωματούχοι τα περί «εντεταλμένου προϋπολογισμού» για την Ελλάδα

Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι εντός του Eurogroup γίνονται συζητήσεις να οριστεί από την ΕΕ ένας «εντεταλμένος προϋπολογισμού» για την Ελλάδα, η οποία θα εκχωρήσει με τον τρόπο αυτό στην πράξη τον έλεγχο των δημοσιονομικών της.Πάντως, εκπρόσωπος της Κομισιόν υπενθύμισε τη σμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τόνισε ότι την ευθύνη για την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος έχει η ελληνική κυβέρνηση με τη συνδρομή της Ομάδας Δράσης.

Κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι εντός του Eurogroup γίνονται συζητήσεις να οριστεί από την ΕΕ ένας «εντεταλμένος προϋπολογισμού» για την Ελλάδα, η οποία θα εκχωρήσει με τον τρόπο αυτό στην πράξη τον έλεγχο των δημοσιονομικών της.

Σε δηλώσεις τους στο ελληνικό τμήμα της Deutsche Welle οι κύκλοι επισήμαναν ότι προχώρησαν στην πρόταση αυτή μετά την πρόσφατη προφορική ενημέρωση της τρόικας στους υπουργούς Oικονομικών της ευρωζώνης για την ανεπαρκή, όπως υποστήριξε η τρόικα, πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Είπαν ακόμη ότι προχώρησαν στην πρόταση λόγω και της αίσθησης που επικρατεί στις Βρυξέλλες ότι συνεχώς οι εταίροι διατυπώνουν παράπονα έναντι της Αθήνας.

Ωστόσο, η ίδια πηγή δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ότι το σχέδιο είναι γερμανικό.

Πρόσθεσε δε ότι «πρόκειται για ένα από τα σχέδια που συζητούνται αυτό το διάστημα στις Βρυξέλλες» και έχουν ως στόχο την εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με την Αθήνα.

Το έγγραφο που αποκάλυψαν οι Financial Times αναφέρει ότι ο επίτροπος θα επιτηρεί όλες τις μεγάλες δαπάνες στην Ελλάδα και ταυτόχρονα θα μπορεί να βάζει βέτο στις δημοσιονομικές αποφάσεις αν αυτές δεν συνάδουν με τους στόχους των διεθνών δανειστών.

Τίθεται επίσης σαν προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του χρέους έναντι άλλων εσωτερικών αναγκών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024