Στην κυπριακή αγορά στρέφεται το υπουργείο Υγείας για την προμήθεια ορθοπεδικού υλικού
Στην αγορά της Κύπρου θα αναζητήσει ορθοπεδικό υλικό το υπουργείο Υγείας, προκειμένου, όπως τόνισε η πολιτική ηγεσία, να αποφύγει τα καρτέλ. Η ενέργεια αυτή σύμφωνα με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο θα καλυφθεί και νομοθετικά.
Στην άμεση προμήθεια ορθοπεδικού υλικού από την Κύπρο και κάλυψη της ενέργειας αυτής με νομοθετική παρέμβαση, αναφέρθηκαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος και Μάρκος Μπόλαρης.
Ο Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε ότι το υπουργείο κατέβαλε το 2009 στο ΚΑΤ για ορθοπεδικό υλικό το ποσό των 19 εκατ. ευρώ. Τις δύο επόμενες χρονιές τα ποσά ήταν 11 εκατ. και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
«Όταν, λοιπόν, πάει να προμηθευτεί τώρα το υλικό αυτό το υπουργείο και διαπιστώνει ότι θα βρει μπροστά του καρτέλ, είναι απολύτως σαφές ότι θα κάνει την προμήθεια απευθείας από το εξωτερικό, τιμώντας και διασώζοντας το δημόσιο χρήμα, με ό,τι αυτό σημαίνει».
Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι η νομιμότητα της δαπάνης θα καλυφθεί από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia


