
Τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Πάτρας λόγω κατάληψης του ΧΥΤΑ
Συνεχίζεται για 11η ημέρα, την Παρασκευή, η κατάληψη του ΧΥΤΑ της Πάτρας από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας, με αποτέλεσμα να παραμένουν αμάζευτοι στους δρόμους της Πάτρας και του Ρίου περισσότεροι από 3.000 τόνοι σκουπιδιών. Οι κάτοικοι ζητούν το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, τονίζοντας ότι έχει κορεστεί και αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους.
Συνεχίζεται για 11η ημέρα, την Παρασκευή, η κατάληψη του ΧΥΤΑ της Πάτρας από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ξερόλακκας, με αποτέλεσμα να παραμένουν αμάζευτοι στους δρόμους της Πάτρας και του Ρίου περισσότεροι από 3.000 τόνοι σκουπιδιών.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι όγκοι των απορριμμάτων έχουν καταλάβει πεζοδρόμια και μέρος των οδοστρωμάτων.
Τόσο ο δήμος Πατρέων, όσο και οι κάτοικοι εμμένουν στις θέσεις τους, γεγονός που καταγράφηκε και στην τελευταία συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Δημαρά με εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων.
Οι τελευταίοι ζητούν να σταματήσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ, διότι όπως υποστηρίζουν αφ’ ενός έχει κορεστεί και αφ’ ετέρου κινδυνεύει η υγεία τους.
Από την πλευρά του, ο δήμος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει άλλη λύση από τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, γιατί η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Αχαΐας θα σήμαινε αύξηση των τελών τουλάχιστον κατά 45%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτά είναι τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο – Μόνο δύο ευρωπαϊκά στη λίστα
- Προηγήθηκε 2-0 η Μπαρτσελόνα με Γιαμάλ και Τόρες – Μείωσε η Ατλέτικο με τον Λούκμαν (vids)
- «Βιολάντα»: Εκτεταμένη διαρροή προπανίου διαπιστώνει η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους
- Νησιά Φερόε – Ελλάδα 2-3: «Διπλό», 3Χ3 και άνοδος για την Εθνική Γυναικών (vid)
- WSJ: To μεταπολεμικό σχέδιο της Ευρώπης για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ χωρίς τις ΗΠΑ
- Αεροπορικές: Το σοκ με τα καύσιμα αεροσκαφών λόγω Ιράν επιδεινώνει την κρίση στον κλάδο