Την «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση» συγκροτεί ο Μίκης Θεοδωράκης
Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μετώπου με την ονομασία «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση» ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης, δήλωσε ότι το μέτωπο, που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του σε λίγες ημέρες, «θα πρέπει να αποτελείται από πολίτες από όλους του χώρους της εθνικής μας ζωής με αξία και ήθος». Ο Μίκης Θεοδωράκης περιέγραψε τους άξονες του μετώπου ως «ελευθερία και ανεξαρτησία» και «αλληλεγγύη και αντίσταση».
Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μετώπου με την ονομασία «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση» ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο μουσικοσυνθέτης, δήλωσε ότι το μέτωπο, που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του σε λίγες ημέρες, «θα πρέπει να αποτελείται από πολίτες από όλους του χώρους της εθνικής μας ζωής με αξία και ήθος».
ΟΜίκης Θεοδωράκης περιέγραψε τους άξονες του μετώπου ως «ελευθερία και ανεξαρτησία» και «αλληλεγγύη και αντίσταση».
Παράλληλα μίλησε για δυνάμεις που «εξετάζουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας και τη μετατροπή του λαού σε λαό ραγιάδων» και οι οποίες έχουν καταφέρει να ελέγχουν το σύστημα εξουσίας της χώρας.
Επίσης επιτέθηκε στους δανειστές της χώρας οι οποίοι, όπως είπε, «το πολύ σε πέντε χρόνια θα έχουν καταφέρει να έχουν δικά τους τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα και τα ιστορικά μας μνημεία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση
- Η βαθμολογία της League Phase του Champions League μετά την 7η αγωνιστική (pic)
- Τσέλσι – Πάφος 1-0: «Μπλε» για απευθείας πρόκριση και «δώρο» στον Ολυμπιακό