H Τεχεράνη χαιρετίζει τη διάσωση Ιρανών ναυτικών από τις ΗΠΑ
Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την κίνηση του αμερικανικού ναυτικού να διασώσει 13 Ιρανούς ψαράδες που κρατούνταν από πειρατές. «Ήταν μια ανθρωπιστική πράξη του αμερικανικού ναυτικού την οποία χαιρετίζουμε. Είναι καθήκον όλων των χωρών να μάχονται κατά της πειρατείας» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.
Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την κίνηση του αμερικανικού ναυτικού να διασώσει 13 Ιρανούς ψαράδες που κρατούνταν από πειρατές στην Αραβική Θάλασσα.
«Ήταν μια ανθρωπιστική πράξη του αμερικανικού ναυτικού την οποία χαιρετίζουμε. Είναι καθήκον όλων των χωρών να μάχονται κατά της πειρατείας» δήλωσε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Al-Alaam ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ραμίν Μεχμανπαράστ.
Ωστόσο το «σκληροπυρηνικό» ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars χαρακτήρισε την επιχείρηση διάσωσης «χολιγουντιανή δραματοποίηση μιας υπόθεσης ρουτίνας».
Οι 13 Ιρανοί ψαράδες παρέμεναν κρατούμενοι Σομαλών πειρατών επί 40 ημέρες, μέχρι τη διάσωσή τους από αμερικανική τορπιλάκατο την Παρασκευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες
- Μαζική ανάκαμψη στη Wall Street μετά την κατάρρευση
- Το ευρώ ανεβαίνει, όμως η ισχύς του… παραμένει ζητούμενο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα άνοιξε την Παρέλαση των Εθνών (vids+pics)
- Ουκρανικό: Ένας τρίτος κύκλος διαπραγματεύσεων θα διεξαχθεί «σύντομα», δηλώνει ο Πεσκόφ


