Κέρδος για το λαό η μη αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, λέει η Αλ.Παπαρήγα
Ο λαός μόνο να κερδίσει έχει από την πιθανότητα να μην αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από τα κόμματα της Αριστεράς, η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι προοδευτική κυβέρνηση με όρους συνύπαρξης με τα μονοπώλια δεν μπορεί να υπάρξει.
Ο λαός μόνο να κερδίσει έχει από την πιθανότητα να μην αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, και σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από τα κόμματα της Αριστεράς, η κ. Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι προοδευτική κυβέρνηση με όρους συνύπαρξης με τα μονοπώλια δεν μπορεί να υπάρξει.
«Για να μιλήσουμε ρεαλιστικά για τις επόμενες εκλογές. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να βγει δυνατός ο λαός και να μπορεί να παρεμβάλει εμπόδια στο έργο της επόμενης κυβέρνησης. Να μη φοβηθεί. Αν δεν μπορεί να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση θα τα βρουν.
» Ήδη έχουν ετοιμαστεί. Μην ακούτε τον κ. Σαμαρά, μην ακούτε τι λέει ο κ. Παπανδρέου ή ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ήδη υπάρχουν και οι πρόθυμοι να συμβάλουν. Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο που να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση καθόλου και να παρέμβει ο λαός. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση φιλολαϊκή.»
Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμα ότι το κόμμα της έχει πρόταση διεξόδου από την κρίση, την οποία εξηγεί και αναλύει σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι εντός του σημερινού συστήματος, διέξοδος δεν υπάρχει.
Σχετικά με τα υψηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΚΚΕ η γενική γραμματέας είπε ότι αν ο ελληνικός λαός δώσει μια πλειοψηφία στο ΚΚΕ, τότε θα είναι αποφασισμένος για να ριχτεί στη μάχη.
«Εμείς την πολιτική μας τη λέμε ολόκληρη. Δεν βγαίνουμε να πούμε ότι μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση και να επιβάλει δυο-τρεις καλές λύσεις.
» Αυτά τα λένε άλλα κόμματα τα οποία λένε ψέματα. Και κατά τη γνώμη μου ή πρέπει να πούμε ότι είναι ανίκανοι οι πολιτικοί τους, τα στελέχη τους και δεν το πιστεύω, ή λένε συνειδητά ψέματα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
- «Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας θέλει τον Ντεσπόντοφ για το καλοκαίρι»
- Αιτωλοακαρνανία: «Eίχαν διαφορές καιρό, κάποιος θα ‘φευγε απ’ τους δύο» – Νέα μαρτυρία για το φονικό
- ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι «’κόφτης’ στα δίκαια αιτήματα των αγροτών είναι η ΕΕ»
