«Ευαίσθητες» για την Αθήνα οι κυρώσεις στο Ιράν λόγω της πετρελαϊκής εξάρτησης
Την «κατανόηση των ευρωπαίων εταίρων για τις ευαισθησίες της χώρας» σε σχέση με την μεγάλη εξάρτησή της από ιρανικό πετρέλαιο, έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς οι «27» σχεδόν ομόφωνα έχουν αποφασίσει εμπάργκο κατά των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Την «κατανόηση των ευρωπαίων εταίρων για τις ευαισθησίες της χώρας» σε σχέση με την μεγάλη εξάρτησή της από ιρανικό πετρέλαιο, έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά όργανα, καθώς οι «27» σχεδόν ομόφωνα έχουν αποφασίσει εμπάργκο κατά των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν.
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, το υπουργείο Εξωτερικών και το ΥΠΕΚΑ προσπαθούν με πάρα πολύ προσοχή να χειρισθούν μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση, όπου από τη μια υπάρχουν οι ανάγκες της Ελλάδας και από την άλλη η στάση των ευρωπαίων εταίρων.
Ο κ.Μανιάτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας, για την τροφοδοσία με πετρέλαιο και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν οι αρνητικές αντιδράσεις.
Επίσης ο κ. Μανιάτης είπε ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Νομπλ (η οποία διενεργεί τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ) του διαβίβασε το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την αναζήτηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου σε όλη την επικράτεια.
Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε το Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων με στόχο να στηριχθεί η ανάπτυξη με δημόσια έσοδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο