Έως τέλη Ιανουαρίου στη γαλλική Γερουσία το νομοσχέδιο για την αρμενική γενοκτονία
Το γαλλικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση όλων των γενοκτονιών, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, θα υποβληθεί προς έγκριση στη Γερουσία ως το τέλος Ιανουαρίου, δήλωσε κυβερνητική πηγή την Τρίτη. Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία.
Το γαλλικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση όλων των γενοκτονιών, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, θα υποβληθεί προς έγκριση στη Γερουσία ως το τέλος Ιανουαρίου, δήλωσε κυβερνητική πηγή την Τρίτη.
Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας το νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία.
Μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση, η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Παρίσι, Ταχσίν Μπουρτζούογλου, ο οποίος σύμφωνα με τουρκικές πηγές, θα επιστρέψει στη Γαλλία για να προσπαθήσει να εμποδίσει την ψήφισή του από τη Γερουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε νεαρή μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ – Kατέβασαν τον άνδρα
- Το ζευγάρι των ρεκόρ: Ο Μπαμ Αντεμπάγιο και η θρύλος του WNBA, Έιτζα Γουίλσον (vids)
- Προειδοποίηση για επιχείρηση παρακολούθησης ευρωπαίων αξιωματούχων και στρατιωτικών σε WhatsApp και Signal
- Έχω παιδιά: Το μαρτύριο της φασίνας
- Doomscrolling: Ένας εχθρός που κάθε βράδυ… ροκανίζει τον ύπνο και την ποιότητα ζωής μας
- Ρωσία: Ισόβια σε 15 άντρες για την τρομοκρατική επίθεση του 2024 στη Μόσχα που στοίχισε τη ζωή σε 149 άτομα