Έως τέλη Ιανουαρίου στη γαλλική Γερουσία το νομοσχέδιο για την αρμενική γενοκτονία
Το γαλλικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση όλων των γενοκτονιών, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, θα υποβληθεί προς έγκριση στη Γερουσία ως το τέλος Ιανουαρίου, δήλωσε κυβερνητική πηγή την Τρίτη. Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία.
Το γαλλικό νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση όλων των γενοκτονιών, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, θα υποβληθεί προς έγκριση στη Γερουσία ως το τέλος Ιανουαρίου, δήλωσε κυβερνητική πηγή την Τρίτη.
Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της Γερουσίας το νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση στις 22 Δεκεμβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία.
Μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση, η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Παρίσι, Ταχσίν Μπουρτζούογλου, ο οποίος σύμφωνα με τουρκικές πηγές, θα επιστρέψει στη Γαλλία για να προσπαθήσει να εμποδίσει την ψήφισή του από τη Γερουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλόνσο: δύσκολη εκκίνηση, όχι χαμένα όνειρα
- Βουδαπέστη: Πυρκαγιά σε προάστιο αφήνει πίσω της τουλάχιστον 3 νεκρούς και 22 τραυματίες
- ΕΜΣΤ: Έκθεση – αφιέρωμα στον πρωτοπόρο Έλληνα κεραμίστα Πάνο Βαλσαμάκη
- Τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις – Τρεις σκιέρ σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα
- Σωρεία κακουργημάτων απήγγειλε ο εισαγγελέας για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του Δημοσίου μέσω διαδοχικών ΑΦΜ
- Πάτρα: Δασκάλα χαστούκισε 8χρονο που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού γιατί… «έκανε θόρυβο»

