Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απαντήσεις για όσα τον κατηγορούν θα δώσει διά τηλεοράσεως ο πρόεδρος της Γερμανίας

Απαντήσεις για όσα τον κατηγορούν θα δώσει διά τηλεοράσεως ο πρόεδρος της Γερμανίας

Απαντήσεις στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ευνοϊκά δάνεια πρόκειται να δώσει το απόγευμα σε τηλεοπτική συνέντευξη ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος θεωρείται ευνοούμενος της Ανγκελα Μέρκελ. Ο Βουλφ, πάντως, εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη των περισσότερων Γερμανών, αλλά και της Μέρκελ, η οποία δηλώνει προκαταβολικά ότι θα δώσει πειστικές απαντήσεις.

Απαντήσεις στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ευνοϊκά δάνεια πρόκειται να δώσει το απόγευμα σε τηλεοπτική συνέντευξη ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος θεωρείται ευνοούμενος της Ανγκελα Μέρκελ. Ο Βουλφ, πάντως, εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη των περισσότερων Γερμανών.

Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Stern έδειξε πως 63% των Γερμανών είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά του Βουλφ ως προέδρου, έναντι 30% που δηλώνει το αντίθετο.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας του οποίου η θητεία έχει κυρίως θεσμικό χαρακτήρα, αντιμετωπίζει κατηγορίες από τα μέσα Δεκεμβρίου μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου για ένα δάνειο με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που έλαβε ο Βουλφ από ένα ζευγάρι πλούσιων επιχειρηματιών.

Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις μετά το δημοσίευμα της Bild, η οποία θεωρείται η πιο ισχυρή ευρωπαϊκή εφημερίδα με 12 εκατομμύρια αναγνώστες, ότι δέχθηκε εκφοβισμό για να «πνίξει» το σκάνδαλο.

Ο Βουλφ επέστρεψε σήμερα στα καθήκοντά του μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Τον περασμένο μήνα ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν αποκάλυψε ένα δάνειο που είχε πάρει από εύπορους φίλους του.

Ο Βουλφ πρόκειται να δώσει κοινή συνέντευξη στα τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF, δήλωσαν πηγές προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον Βουλφ, το ARD μετέδωσε πως ο πρόεδρος προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και απορρίπτει τις πιέσεις που δέχεται από πολιτικούς αντιπάλους και μέσα ενημέρωσης για να παραιτηθεί.

Ο Βουλφ είχε προταθεί για τη θέση του προέδρου από την Άνγκελα Μέρκελ. Μέχρι πρότινος η καγκελάριος δεν είχε αναφερθεί στο θέμα, όμως, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η «καγκελάριος είναι πλήρως πεπεισμένη ότι ο πρόεδρος θα απαντήσει εκτενώς σε όλες τις ερωτήσεις που απομένουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024