Σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει των κρίσιμων -για κάποιους των δυσκολότερων μέχρι σήμερα- διαπραγματεύσεων με την τρόικα, στα μέσα Ιανουαρίου.

Στη συνάντησή τους την Τρίτη στο επίκεντρο βρέθηκαν η πορεία ανταλλαγής των ομολόγων (το λεγόμενο PSI), καθώς και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις εκκρεμότητες του Μεσοπρόθεσμου, μεταξύ των οποίων και οι τελικές διευθετήσεις για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι η συνεχής επαφή με τον πρωθυπουργό χθες (Δευτέρα), σήμερα και τις επόμενες μέρες, αφορούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει η χώρα το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος για τα κλειστά επαγγέλματα, ανέφερε ότι «έχουν γίνει τα περισσότερα. Πάρα πολλά έχουν κλείσει μαζί με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτό είναι το τελευταίο μέρος. Τώρα αν μείνουν ορισμένα, θα κλείσουν αργότερα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ