Η Τουρκία είναι χώρα που απειλεί όλον τον κόσμο, δηλώνει Γάλλος βουλευτής
Η Τουρκία «απειλεί όλο τον κόσμο» και «δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Πατρίκ Ντεβετζιάν, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και το οποίο εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση.
Η Τουρκία «απειλεί όλο τον κόσμο» και «δεν είναι μια χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Πατρίκ Ντεβετζιάν, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων και το οποίο εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση.
«Η Τουρκία είναι μια χώρα που απειλεί όλο τον κόσμο» δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP στο ραδιοσταθμό France Inter, αναφέροντας «το Ισραήλ, την Κύπρο, την Ελλάδα».
«Η Τουρκία μέσα σε σε λιγότερο από ένα χρόνο απείλησε πάνω από επτά χώρες: πιστεύετε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις;» αναρωτήθηκε ο Πατρίκ Ντεβετζιάν.
«Πιστεύω πολύ στην τουρκική κοινωνία των πολιτών. Δυστυχώς, ενώ η Τουρκία έχει ένα λαμπρό Νομπελίστα, όπως τον Ορχάν Παμούκ (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2006), τον διώκει γιατί λέει ότι η αρμενική γενοκτονία είναι γεγονός» πρόσθεσε.
«Στη χώρα μας ζητούμε να σταματήσει η Τουρκία την προπαγάνδα της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας» τόνισε ο Ντεβετζιάν.
«Ο νόμος αυτός δεν είναι νόμος ιστορικής μνήμης. Δεν περιορίζεται στην υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων. Είναι ένας νόμος που τιμωρεί τον κατάφωρο αρνητισμό. Η λέξη κατάφωρος έχει τη σημασία της γιατί δεν εμποδίζει τον πνευματικό διάλογο» πρόσθεσε υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία για να έχει ισχύ νόμου.
«Είναι μια πολιτική πράξη: τη στιγμή που η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να εμφανιστεί ως μια χώρα που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο νόμος αυτός επιτρέπει να αποκαλυφθεί η στάση της στη διεθνή σκηνή και δείχνει σαφώς ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστήριξε ο Ντεβετζιάν.
Η έγκριση του νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση προκάλεσε την οργή της Τουρκίας, η οποία ανακάλεσε αμέσως τον πρεσβευτή της στο Παρίσι και ανακοίνωσε διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας της με τη Γαλλία και «πάγωμα» των διμερών πολιτικών και οικονομικών επαφών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
